• Turkhane Logo

Şenyaşarlar soruşturmasında tutuklanan AKP'li vekilin ağabeyi, valiyi tanık gösterdi

Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden aralarında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Celal Yıldız, suçsuz olduğunu ileri sürerken Urfa Valisi Abdullah Erin

13:29 24 Nisan 2022 Pazar
Şenyaşarlar soruşturmasında tutuklanan AKP'li vekilin ağabeyi, valiyi tanık gösterdi
Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden aralarında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Celal Yıldız, suçsuz olduğunu ileri sürerken Urfa Valisi Abdullah Erin


Urfanın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018de Şenyaşar ailesinin dükkanına ve Suruç Devlet Hastanesinde yapılan baskında Şenyaşar ailesinden 3 kişiyi katledip, 2 kişinin yaralandığı olaya ilişkin önceki gün gözaltına alınan 11 kişiden 4ü tutuklandı. AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldızın ağabeyi Celal Yıldız da tutuklananlar arasında.

Önceki gün gözaltına alınan kişiler arasında şu isimler de vardı: AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldızın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız, Şeğsin Yıldız (vekilin yeğeni belediyede çalışanı), Mustafa Amaç (vekilin danışmanı), İbrahim Şimşek (vekilin akrabası), Mikail Şimşek ve Osman Yıldız.


11 kişiden Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız serbest bırakılırken, 9 kişi ise Adam öldürmek ve Delil karartmak iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte ifadeleri alınan Celal Yıldız, Mikail Şimşek, Müslüm Yıldız, İbrahim Şimşek tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrolle bırakıldı.

Mezopotamya Ajansından Emrullah Acarın haberine göre Urfa 4. Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapan Celal Yıldız, suçsuz olduğunu ileri sürerken olayın yaşandığı esnada hastanede olmadığını ve dönemin Suruç İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte hareket ettiğini söyledi. Daha sonra Urfa Valisi Abdullah Erin ile birlikte kaldığını belirten Yıldız, valiyi “suçsuz olduğuna” dair tanık olarak gösterdi. İş yeriyle ilgili görülen ve sonuca bağlanan davada Mehmet Şenyaşar, Yıldız’ın hastanede saldıran grup içerisinde olduğunu teşhis etmişti. Yıldız’ın avukatlarının yaptığı savunmada, Yıldız hakkında, yaklaşık 4 yıldır “yakın koruma kararı” olduğu ve 2 koruma polisi tarafından korunduğu da öğrenildi. Avukatlar, Yıldız’ın kiraladığı bir tarlaya 2 milyon TL yatırım yaptığını öne sürerek, bunu serbest bırakılmasına gerekçe olarak sundu.

Suruç Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra Fen İşleri Müdürü olarak işe giren AKP’li Yıldız’ın yeğeni Hüseyin Yıldız da suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti. AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın danışmanı Mustafa Amaç da suçsuz olduğunu ileri sürerken avukatı, müvekkilinin vekil danışmanı olduğunu belirterek “Olay günü milletvekilinin yönlendirmesi ile hareket etmiştir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Urfanın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldızın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. AKPli Yıldızın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek katledilmişti. Yaşanan olaylarda AKP’li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrıldı. İşyeri dosyası ile ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşara 37 yıl 9 ay, Enver Yıldıza ise 18 yıl ile hapis cezası verildi. Hastanede yaşanan katliama dair 4 yıldır Gizlilik kararı ile yürütülen soruşturma dosyasında ise dün ilk gözaltılar yaşandı.

Şenyaşar ailesinden geriye kalanlardan anne Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ise, 411 gündür Urfa Adliyesi önünde işyeri dosyasından tutuklanan Fadıl Şenyaşarın serbest bırakılması ve hastane dosyasının davaya dönüşüp yargılamanın başlaması için Adalet Nöbeti tutuyor.

Son güncelleme: 13:29 24.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı