• Turkhane Logo

Şentop, yalanda sınır tanımıyor; Pilotlara, TBMM’yi bombalama talimatını öğretmenler vermiş!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırgızistan’da katıldığı bir programda akla hayale gelmeyecek iddialarda bulundu.

08:24 25 Haziran 2022 Cumartesi
Şentop, yalanda sınır tanımıyor; Pilotlara, TBMM’yi bombalama talimatını öğretmenler vermiş!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırgızistan’da katıldığı bir programda akla hayale gelmeyecek iddialarda bulundu.

AA’nın haberine göre Şentop, 15 Temmuz’da TBMM’nin bombalanması talimatının Hizmet Hareketi’ne bağlı okullarda görev yapan öğretmenler tarafından verildiğini söylüyor. Şentop’a göre bu ispatlanmış. Ancak ne soruşturma ne de yargılama aşamasında böyle bir iddia ortaya atılmadığı gibi ispat da edilmedi.

Hizmet Hareketi’ni yok edeceklerini, bunun bir devlet kararı olduğunu anlatan Şentop, “F...’yü yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bir devlet kararıdır.” diyor.

Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Mamıtov’un dönem başkanlığında Çolpon-Ata şehrindeki Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi’nde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 11. Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.


Şentop, konuşmasının önemli bir bölümünü Hizmet Hareketi’ne yönelik yalan ve iftiralara ayırdı. 15 Temmuz’un arkasında Cemaat’in olduğu yalanını tekrarladı. Şentop, “F.../PDY eğitim ve hizmet kisvesi altında kavramlarımızı ve değerlerimizi suistimal etmiş, gizli emelleri uğruna gençlerin inanç, duygu ve zihin dünyalarını ifsat etmiş bir terör örgütüdür.” dedi.

(SÖZDE) TELSİZ KAYITLARI ORTAYA ÇIKMIŞ!

Mustafa Şentop’un konuşması sırasında çok rahat yalan söylemesi dikkat çekti. Şentop’a göre TBMM’yi bombalama talimatı, Hizmet Hareketi’ne ait okullarda görev yapan öğretmenler tarafından verilmiş. AA’nın haberine göre Şentop, TBMM’ye 3 bomba atıldığını anlatarak, bombaları atan pilotlara talimatların, bu masum çocukların emanet edildiği okulların ve kolejlerin müdürleri, öğretmenleri tarafından verildiği telsiz kayıtlarının mahkemelerce ortaya çıkarıldığını savunuyor.

Ancak bugüne kadar böyle bir kayıt hiç olmadı. Ne soruşturma ne de yargılama aşamasında pilotların ‘bombalama’ talimatını kolejlerdeki müdürlerden aldığına dair hiç bir iddia da gündeme gelmedi. Şentop’un bunu nereden duyduğu bilinmiyor.

CEMAAT’İ YOK ETMEK BİR DEVLET KARARI

Kendi çocuğu da Hizmet Hareketi’ne ait okullarda eğitim gören Mustafa Şentop ayrıca, Cemaat’i ‘yok etmenin’ bir devlet kararı olduğunu söylüyor: “Görünür faaliyetleri sizi yanıltmasın. Biz Türkiye olarak vatandaşlarımızın hayatına, demokrasimize, istiklal ve istikbalimize kasteden bu hain Fetullahçı terör yapılanmasına karşı ülke içinde mücadelemizi sona yaklaştırırken, dünyanın her yerinde bu yapıyı yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu, bir devlet kararlığıdır, bir devlet kararıdır.”

Son güncelleme: 08:24 25.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı