• Turkhane Logo

"Seni öldürsem 3-5 ay ceza alırım" diyerek şiddet uygulayan sanık tahliye edildi

İranlı mülteci Galavizh Ayoubi Amirabad'a şiddet uygulayan, cinayet ve yaralama suçundan cezası bulunan Zülküf C. tahliye edildi.

17:02 18 Mayıs 2021 Salı
İranlı mülteci Galavizh Ayoubi Amirabad'a şiddet uygulayan, cinayet ve yaralama suçundan cezası bulunan Zülküf C. tahliye edildi.


Adanada  Galavizh Ayoubi Amirabad isimli İranlı mülteci kadının uzun süredir gördüğü şiddet nedeniyle evli olduğu Zülküf C. hakkında açtığı davanın ilk duruşması Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Daha önce bir cinayet, çok sayıda yaralama suçundan cezası olan Zülküf C. tahliye edildi. Duruşmadan sonra açıklama yapan Adana Kadın Platformu, kararın Galavizhi ölüm tehlikesi altında bıraktığına dikkat çekti.

Davaya Adana Kadın Platformu, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına katılan avukatların katılma talepleri mahkeme tarafından şiddetin önlenmesinde kadın mücadelesinin önemli olduğu dile getirilerek kabul edildi. Ancak mahkeme tutuklu bulunan sanık Zülküf C. (36) hakkında ev hapsi ile birlikte tahliyesine karar veridi. Duruşma dinlenemeyen tanıkların dinlenmesi ve olaya ilişkin görüntüler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılması için 16 Kasım 2021 tarihine ertelendi.


“ÖLDÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ, BEN BÖYLE BİR ADAM DEĞİLİM DEDİ

Daha önce bir cinayet, çok sayıda yaralama suçundan cezası olan ve “Eşine uyguladığı şiddet görüntülendiği sırada Seni öldürsem yiyeceğim ceza 3-5 ay diyen sanık Zülküf C. Kendisini “Ben böyle bir adam değilim” diye savundu. Zülküf C. ayrıca “Ben onlar üşüyor diye çalıçırpı toplayıp yaktım, şirketimi onun üzerine yaptım şeklinde iddialarda bulundu.

“MÜLTECİ KADINLARLA DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Duruşmadan sonrası Adana Kadın Platformu adına bilgi veren Avukat Sevil Aracı, sanığın tahliyesinin Galavizhi ölüm tehlikesi altında bıraktığını belirterek şunları söyledi: “Zira sanık öldürme suçu da dahil olmak üzere sabıkası oldukça kabarık olan bir kişi. Bu aşamadan sonra Galavizhi korumak için kolluğun önlem alması, İstanbul Sözleşmesi’ni etkin bir şekilde uygulaması gerekiyor. Aksi halde Galavizh’in başına gelecek tüm olumsuzluklardan Türkiye Hükümeti sorumlu olacaktır. Biz Adana Kadın Platformu olarak Türkiyeli kız kardeşlerimiz ile olduğu gibi mülteci kadınlarla da dayanışmaya devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Galavizh’i yalnız bırakmayacağız” dedi.

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin de Galavizh’in ölüm tehlikesine dikkat çekerek “Sadece davaya konu olan son şiddet olayı değil, öncesinde de silahlı bir şiddet var. Bu durum dosyada tanıklarla da ispatlanmış bir durumda.  Sanığın tutuksuz yargılanması ile Galavizh ve çocukları için ciddi bir hayati tehlike var. Ölünce mi sahip çıkacağız biz bu kadınlara?” dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

DHAda yer alan habere göre Zülküf C.nin kendisine yönelik Senin öldürürsem 5 ay yatar, çıkarım” dediğini söyleyen Amirabad, “Demek ki haklıymış. Serbest kaldı. Benim ve çocuklarımın can güvenliği yok. Başımıza bir şey gelirse ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a sesleniyorum. Onu bir abla olarak görüyorum. Bizim sesimizi duyup koruma altına alsınlar” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Adana’da yaşayan İranlı uyruklu mimar Galavizh Ayoubi Amirabad, yaklaşık 1 aydır eve gelmeyen eşi Zülküf C. (36) tarafından misafirlikte olduğu komşularına ait evin bahçesinde öldüresiye darbedildi. Darbedildiği görüntüler kızı tarafından sosyal medyada paylaşınca zanlı polis tarafından gözaltına alınmış, tutuklanmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sanık  “Ben var ya seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun. Her şeyi göze alıyorum ben. 5 sene de 10 sene de yatsam göze alıyorum” demesi dikkat çekmişti. Sanık görüntüleri çeken kız çocuğuna dönerek “Seni yok edeceğim, çek, çek yaklaştır, makyaj yap. Benim sabah, öğle, akşam ekmeğimi yediniz nankörler demişti.

Son güncelleme: 17:02 18.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı