• Turkhane Logo

Semra Köse’ye 15 yıl istendi: Hakkında işlem yapılan kişilerle aynı otelde kaldı

7 yıldır tutuklu olan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin eşi Semra Köse hakkında, işlem yapılmış kişilerle aynı otelde kaldığı, birlikte yurt dışına gittiği ve eşinin cezası da kesinleştiği gerekçesiyle 15 yıl hapis istendi.

15:14 20 Ocak 2022 Perşembe
Semra Köse’ye 15 yıl istendi: Hakkında işlem yapılan kişilerle aynı otelde kaldı
7 yıldır tutuklu olan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin eşi Semra Köse hakkında, işlem yapılmış kişilerle aynı otelde kaldığı, birlikte yurt dışına gittiği ve eşinin cezası da kesinleştiği gerekçesiyle 15 yıl hapis istendi.



7 yıldır tutuklu olan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin eşi Semra Köse’nin, hakkında işlem yapılmış kişilerle aynı otelde kaldığı, birlikte yurt dışına gittiği eşinin aldığı ceza da kesinleştiği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası istendi.

İstanbul’daki Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Ömer Köse’nin eşi Semra Köse hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Semra Köse hakkında Gülen cemaati ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle soruşturma işlemlerine başlandığı belirtildi.

Semra Köse’nin, “silahlı terör örgütü yöneticiliği/üyeliği” suçlarından yargılaması süren eşi eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse adına kayıtlı telefon numarasını kendisinin kullandığı ifade edilen iddianamede, incelemeler sonucunda Köse’nin “papatya11” kullanıcı adıyla şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı öne sürüldü.

‘HAKKINDA İŞLEM YAPILAN KİŞİLERLE AYNI OTELDE KALDI, YURT DIŞINA GİTTİ’

İddianamede, Köse’nin uygulama içinde “semkose”, “Semra abla”, “Selma yenge”, “Semra” ve “skose” olarak diğer kullanıcılar tarafından kaydedildiği, bir başka soruşturma şüphelisinin de ‘itirafçı’ ifadesinde ByLock üzerinden görüştüğü isimler arasında Semra Köse’nin adını da verdiği iddia edildi.

İddianamede Semra Köse’nin yurt içi otel kayıtları incelendiğinde, hakkında işlem yapılan bazı kişilerle Afyon Korel Termal Tatil Otel’de 12 Aralık 2013’te giriş ve 17 Aralık 2013’te çıkış, yine 28 Ocak 2013’te giriş ve 31 Ocak 2013’te çıkış yaptığı ve otelde ‘örgütsel toplantı amacıyla’ konakladığı öne sürüldü.

İddianamede, Semra Köse’nin 4 Aralık 2012 ve 11 Aralık 2012 arasında hakkında işlem yapılan kişilerle yurt dışı giriş çıkış kayıtlarının bulunduğu ve sanığın ‘örgütsel yurt dışı gezi ve toplantı faaliyetlerine’ iştirak ettiği iddia edildi.

SUÇLAMA: BİLGİ VERMEKTEN KAÇINDI, EŞİ ÖMER KÖSE DE CEMAAT ÜYESİ

Ayrıca iddianamede, hakkındaki araştırmalar ve aramalara karşın bir süre ulaşılamayan sanığın daha sonra 24 Ağustos 2021’de Ümraniye’de yakalandığı, ifadesinde ByLock programını kendisinin kullanmadığını, eski İstanbul TEM Şube Müdürü olan eşinin yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunduğunu, bu kapsamda ByLock tespitlerinin de yine kocasının dosyasında da olduğunu, eşinin ceza aldığını ve bunun kesinleştiğini anlatarak suçlamaları reddettiği aktarıldı.

İddianamede, 7 Haziran 2018’den itibaren firari olarak aranan Semra Köse’nin ‘örgüt ve faaliyetlerine’ dair herhangi bir bilgi vermekten kaçındığı, abi/abla pozisyonundaki kişilerce bir araya getirilerek evlendirildikleri yönündeki tespitler olduğu, eşi Ömer Köse’nin de yine Gülen cemaati içinde aktif rol aldığı ve hiyerarşik yapıya dahil olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapsi istendi.

Son güncelleme: 15:14 20.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı