• Turkhane Logo

Selahattin Gülen'in MİT tarafından Kenya’da zorla kaçırılması olayı BM’nin gündeminde

BM Zorla veya Gönülsüz Kaybetmeler Çalışma Grubu MİT’in 3 Mayıs’ta Kenya’dan kaçırdığı öğretmen Selahaddin Gülen için 27 Eylül’de toplanma kararı aldı.

19:47 21 Eylül 2021 Salı
Selahattin Gülen'in MİT tarafından Kenya’da zorla kaçırılması olayı BM’nin gündeminde
BM Zorla veya Gönülsüz Kaybetmeler Çalışma Grubu MİT’in 3 Mayıs’ta Kenya’dan kaçırdığı öğretmen Selahaddin Gülen için 27 Eylül’de toplanma kararı aldı.


AKP’ye yakın medya organları ve sosyal medya trolleri, geçen Mayıs ayında MİT’in Kenya’da büyük bir operasyona imza attığını duyurdu.

Duyurulan olayın, öğretmen Selahattin Gülen’in Fethullah Gülen ile aynı soyadını taşıdığı için zorla kaçırılarak Türkiye’ye getirilmesi olduğu ortaya çıktı.


İŞKENCE ALTINDA İFADESİ ALINDI

Zorla kaçırılan kardeşi Selahattin Gülen’le ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gazeteci Kemal Gülen, kardeşine işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığı duyumunu aldıklarını söyledi.

Kemal Gülen, hukuka, usule, kanuna ve vicdana aykırı bir şekilde alınan ifadelerin masum insanları karalamak için kullanılacağı endişesi taşıdığının altını çizdi.

Kardeşinin 31 Mayıs tarihinde Ankara Emniyeti’nde olduğunu öğrendiklerini söyleyen Kemal Gülen, “5 gün terörle mücadelede gözaltında kaldı ve bugün tutuklanarak cezaevine konuldu. Üzgünüz. Siyasetin arka bahçesi gibi davranan bazı gazeteciler ve devletin resmi ajansı başta olmak üzere birçok medya organı iki gün boyunca yalan beyanlar üzerinden haberler yaptılar, sıradan bir öğretmeni ülkenin en önemli gündemi gibi göstermeye çalıştılar. Maatteessüf medya baskısına boyun eğen adli makamlar da zalim siyasetçileri ve malum gazetecileri sevindirdiler milyonlarca masumu üzdüler” dedi.

BM’NİN GÜNDEMİNDE

Selahaddin Gülen’in Kenya’da zorla kaçırılması Birleşmiş Milletlerin (BM) gündemine geldi. BM Zorla veya Gönülsüz Kaybetmeler Çalışma Grubu, Selahattin Gülen’in kaçırılmasını görüşecek

Online yapılacak toplantının duyurusu şu şekilde:

“Çalışma Grubunun 125. oturumu sırasında 27 Eylül 2021’de Cenevre saatiyle 16.00’da sizinle Online toplantıda görüşmekten memnuniyet duyacaktır.”

45 dakika olarak planlanan toplantıya başvuru sahibi Mehmet Kılıç’ın yanı sıra Selahattin Gülen’in avukatı, eşi ve kardeşi de katılacak.

Çeşitli ülkelerden gelecek komite üyeleri isim listesi ise şöyle:

1- Tae-Ung ​​Baik (Başkan) G.Kore
2- Henrikas Mickevičius (Başkan Yardımcısı) Litvanya
3- Aua Balde (Üye) Gine-Bissau
4- Gabriella Citroni (Üye) İtalya
5- Luciano A. Hazan (Üye) Arjantin

Son güncelleme: 19:47 21.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı