• Turkhane Logo

Sel 30 milyonluk 15 Temmuz Parkını yuttu

AKP’li belediyenin 30 milyon borçlanarak yaptırdığı 15 Temmuz Parkı selde Karadeniz’e gömüldü.

15:32 22 Temmuz 2019 Pazartesi
Sel 30 milyonluk 15 Temmuz Parkını yuttu
AKP’li belediyenin 30 milyon borçlanarak yaptırdığı 15 Temmuz Parkı selde Karadeniz’e gömüldü.



Düzce’nin Akçakoca ilçesinde AKP’li belediyenin yerel seçimlerden kısa bir süre önce 30 milyon lira harcayarak açtığı 15 Temmuz Parkı geçen hafta yaşanan sel felaketinde yerle bir oldu. Sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ’30 trilyon (milyon) lira harcandığı iddia edilen park şu an bir hayalet park haline gelmiş’ diye konuştu. İsraf olarak nitelediği parkın borçlanarak yapıldığını söyleyen Karaca sel felaketiyle harcanan paraların Karadeniz’in sularına gömüldüğünü belirtti.

BAŞKAN MALİYETİN NE ÖNEMİ VAR DEMİŞTİ


57 dönüm arazi üzerine kurulan parkın açılışı öncesi konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici maliyetin ne önemi var demişti. Yemenici konuşmasında, ”Tabi ki bazı adaylarımız bu parkın maliyeti üzerinden konuşuyorlar. Şu çocuklarımızın mutluluğuna maliyet değer mi? Yani bunun tarifi bile olmaz. Bedeli bile hesap edilmez. Onun için inadına daha çok parklar yapacağız. Gerçekten güzel bir alan, piknik yapıyorlar, oyun oynuyorlar, bir yanda güneşlenenler var. Biz mutluyuz” diye konuşmuştu.



SEL FELAKETİNDE YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILIYOR

Geçen hafta Düzce’de yaşanan sel felaketi ve heyelan yüzünden bazı köy yolları ulaşıma kapanmış Esmahanım köyü sakini 7 kişi de kaybolmuştu. Kaybolan 4’ü çocuk 7 kişiden şimdiye kadar sadece 2’sinin cesedine ulaşılabilmişti. Yaşanan sel felaketi milyarlarca liralık maddi hasar da meydana getirmişti.

  Düzce...
Akçakoca Değirmenağzı bölgesindeyiz... 30 Trilyon harcanarak yapılan 15 Temmuz Parkı hayalet park olmuş. 30 Trilyon da Karadeniz’in sularına gömülmüş. #Düzce #Sel pic.twitter.com/0w7Hpp8WYU — Gülizar Bicer Karaca (@GulizarBicer) July 20, 2019  

Son güncelleme: 15:32 22.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı