• Turkhane Logo

Şeker fabrikası satılan şehirlerde durum ne?

Satışları büyük tepki toplayan şeker fabrikalarının bulunduğu 9 ilde AKP kazanırken, daha önce AKP'den olan Erzincan'da MHP ve Kırşehir'de CHP kazandı.

19:50 02 Nisan 2019 Salı
Şeker fabrikası satılan şehirlerde durum ne?
Satışları büyük tepki toplayan şeker fabrikalarının bulunduğu 9 ilde AKP kazanırken, daha önce AKP'den olan Erzincan'da MHP ve Kırşehir'de CHP kazandı.

Satışları büyük tepki toplayan şeker fabrikalarının bulunduğu Çorum, Yozgat, Niğde, Konya, Tokat, Afyon, Maraş, Muş ve Erzurumda AKP kazanırken, daha önce AKPde olan Erzincanda MHP, Kırşehirde CHP kazandı.

31 Mart seçimlerinde sonucu merak edilen yerler arasında özelleştirilerek satılan şeker fabrikalarının bulunduğu iller oldu. Hükümetin zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirdiği şeker fabrikaları Çorum, Yozgat, Niğde, Konya, Tokat, Erzincan, Afyon, Burdur, Kahramanmaraş, Kırklareli, Muş ve Kırşehir ve Erzurumda bulunuyor.
2014 yerel seçimlerinde bir bölümü AKP yönetiminde bulunan illerin ikisi MHPye, biri CHPye geçti. CHPnin yönettiği Kırklarelinde ise bağımsız aday kazandı.  
AKPde kalan iller şunlar:  Çorum, Yozgat, Niğde, Konya, Tokat, Afyon, Maraş, Muş ve ErzurumMHPye geçen iller: ErzincanCHPye geçen il: Kırşehir CHPde kalan il: BurdurBağımsız aday: Kırklareliİhale edilen 13 tane şeker fabrikasının satıldığı firmalar ve fiyatlar şöyleydi:  
Çorum Şeker Fabrikası: 528 milyon lira - Safi Katı Yakıt Sanayi şirketiYozgat Şeker Fabrikası: 275 milyon lira - Doğuş ÇayKırşehir Şeker Fabrikası: 330 milyon lira - Tutgu GıdaNiğde-Bor Şeker Fabrikası: 336 milyon lira - Doğuş Çay Konya Ilgın Şeker Fabrikası: 637 milyon lira - LateksTokat Turhal Şeker Fabrikası: 569 milyon lira - Kayseri ŞekerErzincan şeker fabrikası: 287 milyon lira -Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞKırklareli Alpullu Şeker Fabrikası: 150 milyon Türk lirası -Binbir Gıda AŞMuş Şeker Fabrikası: 230 milyon 200 bin Türk lirası- MBD İnşaat, Sanayi ve Turizm AŞBurdur Şeker Fabrikası: 487 milyon TL- Erser-Sterk KonsorsiyumuAfyon Şeker Fabrikası: 725 milyon lira-Doğuş GıdaK.Maraş Alpullu Elbistan Şeker Fabrikası: 297 milyon TL-Mutlucan TuzErzurum şeker fabrikası: 287 milyon lira - Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ
artigercek.com

Son güncelleme: 19:50 02.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı