• Turkhane Logo

Seken kurşunla öldürülen Vedat Ekinci dosyasına gizlilik getirildi

Hakkari Derecik’te askerin köylülere yönelik uyarı ateşi sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin ölümüyle ilgili dosyaya gizlilik kararı getirildi.

14:04 03 Ağustos 2019 Cumartesi
Seken kurşunla öldürülen Vedat Ekinci dosyasına gizlilik getirildi
Hakkari Derecik’te askerin köylülere yönelik uyarı ateşi sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin ölümüyle ilgili dosyaya gizlilik kararı getirildi.



Vedat Ekinci dosyasını Özgürlük İçin Hukukçular Derneği adına takip eden avukat Ramazan Kurt, savcılığın şüpheli askerlerin ifadesine henüz başvurmadığını söyledi. Ekinci’nin cenazesinin olayın ardından helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine götürüldüğünü, otopsisi yapıldıktan sonra tekrar helikopterle köyüne götürüldüğünü belirtti.

Aynı gece cenazenin defnedildiğini belirten avukat Kurt, şunları söyledi: “Valilik, uyarı ateşi yapıldığını iddia ediyor fakat uyarı ateşinin doksan derecelik açı ile havaya yapılacağı düşünüldüğünde kurşunun sekerek bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermesi gerçeği yansıtmıyor.”


OLAY YERİ İNCELENMEDİ

Mezopotamya Ajansı’nan aktardığına göre avukat Kurt, güvenlik gerekçesi bahane edilerek olay yeri incelemesinin yapılmadığını ifade etti. Kurt, şunları dile getirdi: “Savcılıktan, olayın aydınlanmasını sağlayacak en önemli delil olan mermi çekirdeğinin kayıp olduğunu öğrendik. Savcılık dosyaya gizlilik kararı ve basın yasağı getirdi. Şu an ön otopsi raporuna ve dosyanın detaylarına dair bilgi edinemiyoruz. Savcılık şüpheli askerlerin ve görgü tanığı yakınlarının ifadesini henüz almadı. İfadelerin pazartesi alınacağı belirtildi.”

“GÜVENDİĞİMİZ İNSANLARSINIZ”

Hakkari Valisi İdris Akbıyık da Ekinci’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Akbıyık, “Tabi biraz da coğrafi kader. Bu coğrafyada maalesef bu tür üzücü olaylar da yaşanıyor” dedi. Ekinci ailesi ile devlet arasındaki bağa vurgu yapan vali, şöyle konuştu: “Derecik’te Gerdi aşireti mensupları, en çok sevdiğimiz ve güvendiğimiz insanlarsınız. Derecik ilçemizin, valiliğimiz ve devletimizin tüm kamu kurum, kuruluşları nezdinde özel bir yeri var. Bu birlik ve beraberlik bundan sonra da devam edecek.”

Son güncelleme: 14:04 03.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı