• Turkhane Logo

Şehitlerden sonra Bilal Erdoğan’ın bedelli askerliği yeniden gündem oldu

15:00 15 Ocak 2024 Pazartesi
Şehitlerden sonra Bilal Erdoğan’ın bedelli askerliği yeniden gündem oldu

20 günde gelen 21 şehit haberi Türkiye’yi yasa boğdu. Bu haberlerin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ‘bedelli askerlik’ açıklaması yeniden gündem oldu.



Şehitlerin yası sürerken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bedelli askerlik açıklaması yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada gündem olan videoda Bilal Erdoğan, bedelli askerlik meselesini babasına sorduğunu ve bu hakkı kullanması gerektiği cevabını aldığını söylüyor.



3 HAFTADA 21 ASKER ŞEHİT OLDU



Son 20 günde Irak’ın kuzeyindeki üslere yapılan 3 baskında 21 asker şehit oldu. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesine yapılan saldırılar güvenlik açığı sorularını akıllara getirirken, şehit olan askerlerin baba ocaklarının durumları sosyal medyada konuşuldu.



BİLAL ERDOĞAN’IN BEDELLİ AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU



Şehitlerin gündem olduğu bugünlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 2019’da iktidara yakın Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Hakan’a verdiği röportajda yaptığı ‘bedelli askerlik’ açıklaması sosyal medyanın yeniden gündeme geldi. Askerlik konusunu babasına sorduğuna söyleyen Bilal Erdoğan’ın söz konusu söyleşisinin ilgili kısmı şu şekilde:



“Başbakan’dı o zaman. Dedim ki ‘Er olarak gideyim, ne dersiniz?’ Arkadaşlarımıza sordum, en son Cumhurbaşkanımıza sordum. Bana ‘Hakkını kullan. Sen bu haktan Cumhurbaşkanı olduğum için yararlanmıyorsun; yaklaşık 9 yılını ABD’de geçirmiş olan, üç yıldan fazla orada sigorta çalışan birisin, bu hakkını kullanmalısın’ dedi.”

Son güncelleme: 15:00 15.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı