• Turkhane Logo

Şehit olunca terör yargılaması durduruldu

Özel Kuvvetlerde görevli astsubay Ökkeş Karaca, El-Bab’da şehit oldu. Türkiye’de tabutta değil de sağ dönseydi terörist olarak yargılanacaktı.

14:52 11 Şubat 2020 Salı
Şehit olunca terör yargılaması durduruldu
Özel Kuvvetlerde görevli astsubay Ökkeş Karaca, El-Bab’da şehit oldu. Türkiye’de tabutta değil de sağ dönseydi terörist olarak yargılanacaktı.

Bold Medyadan Cevheri Güvenin haberine göre; Özel Kuvvetler’de görevli Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş Ökkeş Karaca, Fırat Kalkanı Harekatı’nda IŞİD saldırısı sonucu 23 Aralık 2016’da şehit oldu. 25 yaşındaki Karaca, Harekattan sağ olarak dönseydi terör örgütü üyesi olarak yargılanacaktı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 2017/2619 nolu iddianamede şehit astsubay Ökkeş Karaca’nın da ismi geçiyor. 15 Temmuz kapsamında hazırlanan iddianamede, çok sayıda asker ve sivil şahsın ifadeleri bulunuyor. İfadeden başka delil bulunmayan iddianamede Astsubay Mustafa Y.’nin ifadesinde Ökkeş Karaca da Cemaat mensubu olarak niteleniyor. Ancak bununla ilgili hiçbir delil iddianamede yok.

/
Şehit Ökkeş Karaca askeri törenle uğurlandı.


Soruşturmanın devam ettiği ve bu ifadelerin alındığı sırada Astsubay Ökkeş Karaca, Fırat Kalkanı Harekatı kadrosuna alınıp El Bab’a gönderildi. Ardından da IŞİD saldırısında şehit oldu.

Astsubay Karaca’nın şehit olması üzerine hakkındaki soruşturma ilerletilmedi ve Karaca’nın dosyası kapatıldı.

YARGILANACAK ASKERLERİN ÖN SAFLARA GÖNDERİLDİĞİ İDDİASI

KHK’yla TSK’dan ihraç edilen Yunanistan Askeri Ataşesi Albay Halis Tunç, Suriye’deki harekatlarda en riskli bölgelere gönderilen kişilerin Cemaat soruşturmaları kapsamında yargılanacak kişiler olduğu görüşünde.

/

El Bab’da IŞİD’la savaşan Ökkeş Karaca, şehit olduktan sonra memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Cenazesine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da katıldı.

/
Şehit Ökkeş Karaca’nın ailesinin evi

Törende 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dahil olan ve Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yaparken Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Ökkeş Karaca’nın üniformasını giyen kardeşi Ramazan ve yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp ağıt yaktı.


Şehit Ökkeş Karaca’nın kardeşi, abisinin üniformasını giyip cenazeye katıldı.


Kaynak: BOLD
 

Son güncelleme: 14:52 11.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı