• Turkhane Logo

Şehit olarak duyurulan askeri vefat olarak gömdüler..

Mardin'e bağlı Nusaybin'de 17 Kasım'da çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren Uzman Çavuş Okan Arınan sessiz sedasız defnedildiği öğreinldi.

16:20 29 Kasım 2017 Çarşamba
Şehit olarak duyurulan askeri vefat olarak gömdüler..
Mardin'e bağlı Nusaybin'de 17 Kasım'da çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren Uzman Çavuş Okan Arınan sessiz sedasız defnedildiği öğreinldi.

Bir askeri daha şehit duyurdular, vefat defnettiler başlığıyla mezopotamyaajansi isimli haber sitesi üzerinden duyurulan haberde önemli bir noktaya dikkat çekiliyor. Nusaybin’de 17 Kasımda çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren Uzman Çavuş Okan Arınan sessiz sedasız defnedildi. Eskişehir’de toprağa verilen Arınan için yerel basın önce “şehit” sonra “vefat” dedi. Tek kare fotoğrafı AKPli başkan paylaşırken, muhtar ise hesabını kapattı.  Mardin’in Nusaybin ilçe kırsalında 17 Kasımda yaşandığı belirtilen çatışmada Uzman Çavuş Okan Arınan yaşamını yitirdi ve 19 Kasım’da Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Beyazıt Camiinde sessiz sedasız düzenlenen bir törenin ardından defnedildi. 
 
DUYAN DUYURAN OLMADI 
 
Arınan’ın ölümüne ilişkin Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili valilikler tarafından bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadı. 17 Kasımda ilçe kırsalında operasyon başlatıldığı bilgisini paylaşan Mardin Valiliği, Nusaybin ve Midyat ilçe kırsallarında yapılan operasyonlarda “örgüte ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği” bilgisini paylaştı. 
 
YEREL SİTELER: ŞEHİT DÜŞTÜ 
 
Ölüme ilişkin Anadolu Ajansı (AA) dahil hiçbir ulusal basın haber yapmazken, sadece Eskişehir’de yayın yapan haber siteleri Arınan’ın çatışmada yaşamını yitirdiğini yazdı. Çatışma kısmı birçok sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşıldı. Arınan’ın çatışmada yaşamını yitirmesi ile ilgili bazı yerel siteler, “Mardin Nusaybin’de terör örgütü ile çıkan çatışmada Eskişehirli Uzman Çavuş Okan Arınan şehit düştü. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz” duyurusunda bulundu. Bazı yerel haber siteleri ise Arınan’a ilişkin şu duyuruyu paylaştı: “Abbas Nuran oğlu 1992 doğumlu Uzman Çavuş Okan Arınan Mardinde vefat etmiştir. Cenazesi yarın Yeşiltepe Mahallesi Beyazıt camiinden öğle namazına müteakip asri mezarlığına defnedilecektir. Mihalgazi ve Bozaniç mahallemizden yarın saat 11de otobüs kalkacaktır. Allah rahmet eylesin.” 
 
HABERİ DUYURAN SİTELER CENAZESİNDE YOKTU!
 
Arınan’ın yaşamını yitirmesi ile ilgili haber ve duyuru yapan ancak toprağa verilmesini görmezden gelen sitelerin paylaşımları şöyle:
 
“ http://www.eskisehir.net/Haber/HaberDetay/15139,  
 
http://www.esgundem26.com/guncel/eskisehir-e-sehit-atesi-dustu-h11230.html, 
 
http://www.anadolugazetesi.com/eskisehirli-uzman-cavus-mardin-de-vefat-etti-75609.html, 
 
http://www.sanalbasin.com/sehit-atesi-eskisehire-dustu-aci-haber-22231189,  
 
http://www.anadolugazetesi.com/eskisehirli-uzman-cavus-mardin-de-vefat-etti-75609.html,
 
http://eskisehirdenhaberler.com/2017/11/17/eskisehirin-sehidi-var/, 
 
http://www.eskisehirgundem.com/?sec=1&newscatid=1&newsid=122988, 
 
 http://www.haberci26.com/sehit-atesi-eskisehire-dustu/3626/, 
 
http://www.eskisehir.media/Haberler/Detay/4976/sehit-atesi-eskisehire-dustu”
 
‘ŞEHİT’ OLARAK DUYURDU ‘VEFAT’ OLARAK GÖMDÜ 
 
Arınan’ın çatışmada yaşamını yitirdiğini duyuran bazı haber siteleri bir süre sonra haberi kaldırması dikkat çekti. Eskişehir’den haber geçen, “http://www.ajans26.com” adlı site şu linki “http://www.ajans26.com/404.html” daha sonra erişime kapattı. Bazı siteler ise, “şehit” olarak duyurdukları ölümü “vefat” olarak değiştirdi. 
 
MUHTARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI SAYFASINI ERİŞİME KAPATTI
 
Arınan’ın ölümüne ilişkin Eskişehir Mahalle Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı ve aynı zamanda ilçeye bağlı Hoşnudiye Mahallesi Muhtarı Figen Rençber’in sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulundu. Facebook hesabında paylaşım yapan Rençber de, kısa bir süre sonra sayfayı tamamen erişime kapatanlardan oldu. 
 
AKP TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI TÖRENE KATILDI  
 
Uzman Çavuş Arınan’ın cenaze törenine ilişkin sadece AKP Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca tarafından fotoğraf paylaşıldı. Kaynarca’nın twitter hesabında (https://twitter.com/ak_fatih26) yaptığı paylaşımlarda ise şu ifadelere yer verildi: “Yeşiltepe Beyazıt Camiinde Uzman çavuş Okan Arınanın cenazesine katıldık. Rabbim rahmeti ile muamele etsin.” 
 
AKP Eskişehir İlçe Kadın Kolları’ndan Kevser Umut ise, (https://twitter.com/kevser26umut” ile Eskişehirspor’a ait resmi internet platformundan (http://www.eskisehirspor.org/tr-TR/haberler/6725/teroru-lanetliyoruz” da Arınan’ın ölümüne ilişkin paylaşımlar ve basın açıklamalarına yer verildi. 
 
BU İLK DEĞİL!

 
Şırnak’ın Besta Bölgesi’nde 9 Ekim’de çıkan bir çatışmada yaşamını yitirdiği yapılan iki ayrı törenle toprağa verildiği anlaşılan Uzman Çavuş Mehmet Can’a ilişkin de benzer durumlar yaşanmıştı. “Şehit” ilan edilmeyen Can’ın adı hiçbir şekilde kayıtlarda yer almamış ve ulusal basına yansımamıştı. Tokat Artova ilçesi Çıkrık köyü nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Mehmet Can,  İstanbul Arnavutköy’de toprağa verildiği ortaya çıkmıştı. Can’ın ölümüne ilişkin aileye “intihar” denilmişti. 

Son güncelleme: 16:20 29.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı