• Turkhane Logo

Şehit cenazesinde provokasyon: Özgür Özel valinin aracıyla uzaklaştırıldı

02:25 24 Aralık 2023 Pazar
Şehit cenazesinde provokasyon: Özgür Özel valinin aracıyla uzaklaştırıldı





Memleketi Manisa’da şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenaze törenine katılan CHP lideri Özgür Özel, bir grubun provokasyonuna maruz kaldı. Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı linç girişimini hatırlatan olay sonrası Özel, Vali Enver Ünlü’nün makam aracı ile bölgeden uzaklaştırıldı.



CHP lideri Özgür Özel’in Manisa’da katıldığı şehit cenazesinde, 2019 yerel seçimleri sonrası Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı bir şehit cenazesinde eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı linç girişimini hatırlatan bir olay yaşandı.



Önlemlerin erken alınması sonucu korkulan olmadı. Saruhan Bey Camii’nde son yolculuğuna uğurlanan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenaze törenine katılan Özel, bir grup tarafından protesto edildi.



Özel, camiye girerken protesto edildi. Cenazeye katılan bazı kişilerin yuhaladığı Özgür Özel, korumalar ve güvenlik eşliğinde caminin bahçesine girdi.



Özgür Özel cenazenin ardından alandan çıkarken vatandaşlardan bazıları “dışarı” diye bağırdı.



Özel, Vali Enver Ünlü’nün makam aracına binerek alandan ayrıldı.



Özgür Özel ile Vali Ünlü’nün bulunduğu makam aracını yumruklayan kişilere, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ise X hesabından yaptığı açıklamada, bunun bir provokasyon girişimi olduğunu söyleyerek, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e Manisa’da, şehidimizin cenazesinde kurgulanmaya çalışılan provokasyon girişimini şiddetle kınıyorum! Sıvası dökülmüş evlerin, ayakkabısı delik babaların, yüreğini acıyla döven anaların ağıtları ile bir memleketi ayakta tutanlar, saraylarında saltanat sürenleri yüceltmek için fidan gibi evlatlarını toprağa vermek istemediler. Unutulmasın ki evlat kendinin olmayınca acıyı yoksula reva görenlerden olmayacak, cenaze, kendi evinden çıkmayınca helva tatlı gelenlerin yanında sıralanmayacağız” dedi.

Son güncelleme: 02:25 24.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı