• Turkhane Logo

Sedye üzerinde tutuklanan Necdet Erik, cezaevinde ihtiyaçlarını karşılayamıyor

İki elini elektrik çarpması sonucu kaybeden 42 yaşındaki çifti Necdet Erik, hakkında köyde çıkan ve ölümle sonuçlanan kavgadan dolayı çarşamba günü Kartal Adliyesi’de görülen mahkemede tutuklanıp İstanbul Maltepe Cezaevine gönderildi.

17:12 03 Temmuz 2022 Pazar
Sedye üzerinde tutuklanan Necdet Erik, cezaevinde ihtiyaçlarını karşılayamıyor
İki elini elektrik çarpması sonucu kaybeden 42 yaşındaki çifti Necdet Erik, hakkında köyde çıkan ve ölümle sonuçlanan kavgadan dolayı çarşamba günü Kartal Adliyesi’de görülen mahkemede tutuklanıp İstanbul Maltepe Cezaevine gönderildi.


Elektrik çarpması sonucu iki elini kaybeden Necdet Erikin başka bir suçtan dolayı çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmesine ailesi tepki gösterdi. Bold Medyaya konuşan kardeşi Abidin Erik ağabeyinin koğuşta sedye üzerinde kaldığını ve ihtiyaçlarını gideremediğini kaydetti.

Kardeşi Abidin Erik, abisinin sedyeyle mahkemeye çıkarıldığı anların videosunu dün gece Twitter’dan paylaştı. Elleri olmayan, hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Necdet Erik’in O haliyle mahkemeye getirilmesi ve tutuklanması büyük tepki çekti. Bold’a konuşan Abidin Erik, abisinin neden tutuklandığını ve başlarından geçeni anlattı:


ELEKTRİK NASIL ÇARPTI?

“Abime 24 Mayıs’ta Şanlıurfa Siverek Eskiham köyünde elektrik çarptı. Köylerde yüksek gerilim direkleri olur. İki yıl önce bu direklerden biri yandı. TEDAŞ bunu değiştireceğine direğin boyunu kesiyor. Abimin evine gelen teller bağımsız tellerdir. Kendi evine trafo kurdu. O teller yere düşmüş, kaldırmak isteyince çarptı. TEDAŞ telleri 3-4 metre indirmeseydi akıma kapılmayacaktı, burada bir ihmal var.”

NEYLE SUÇLANIYOR?

“Bundan 7 yıl önce iki köy arasında kavga çıktı. Eskiham Köyü ile Doğukent Mahallesi arasında. O kavgada bir kişi öldürüldü. Abim o gün ilçeye gitmişti. Olaydan 3-4 saat sonra döndü. Karşı köy Necdet’i suçlu diye ihbar etti. Ölüme sebebiyet vermekten gözaltına alındı. Mahkemeye çıktı, üzerinde barut izi vs bulamayınca bıraktılar. Sonra diğer köy üst mahkemeye itirazda bulundu, bir ay sonra tutuklama kararı çıktı. Ama abim gitmedi o mahkemeye, 8 çocuğu var, onlara kim bakacak diye tutuklanmaktan korktu. 35–40 gün önce elektrik akımına kapıldı. Hastaneye götürdük. Polisler bir ay kapısında beklediler. Bir gece Dicle Üniversitesi hastanesinde yattı. Durumu ağır olduğu için İstanbul’a görürdük. Önce Başakşehir Çam Sakura Hastanesine götürdüler. Bir kolunu kestiler, belki sağ kolunu kurtarırlar diye Kartal’a sevk edildi. Kartal’daki doktor diğer kolunu da kesti. Sol bacağında çok derin yaralar var, patlak bir şekilde çok kötü durumda. Doktor tedavisini yapacağım inşallah bacağını kurtarırız dedi, çarşamba günü mahkemeye çıkardılar. Segbisle Urfa mahkemesine bağlandı. Üst mahkeme tutukladı.”

ŞU AN NE DURUMDA?

“Yanına bir avukat gönderdik. Perişanız zaten. Bir iki sefer gitti yanına. Diğer mahkumların arasında sedye üstündeyim demiş, çok ağrıları olduğunu söylemiş, yemeğini başkası yediriyor, elektrik çarptığı için sürekli terlemesi var, birinin silmesi lazım, WC ihtiyacını tek başına gideremiyor.”
  #NecdetErikTahliyeEdilsin Abim NECDET ERİK için lütfen herkes destek olsun paylaşalım 2 kolunu kaybetmiş ve bacağında derin yaralar olup yatalak bir halde cezaevinde destek olalım lütfen DUYURALIM.! pic.twitter.com/cDMvWuyth7 — Abidin erik (@Abidinerik21) July 2, 2022  

Son güncelleme: 17:12 03.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı