• Turkhane Logo

Sedef Kabaş'ın "Erdoğan'a hakaret" suçundan aldığı ceza belli oldu

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında,

15:21 21 Aralık 2022 Çarşamba
Sedef Kabaş'ın
Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında,

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği iddia edilen gazeteci Sedef Kabaşın 35 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

Sedef Kabaşın ocak ayında katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler üzerine AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın avukatları Ömer Faruk Karagüzel ve Ferah Yıldız, müvekkillerine hakaret edildiği iddiasıyla İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe sundu.
Dilekçede, davanın kabulüne karar verilerek, 250 bin liralık manevi tazminatın, programın yayınlandığı 14 Ocak 2022den itibaren yasal faizi ile Sedef Kabaş ve ABC Radyo, Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞnin Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Sakardan tazmin edilmesi istendi.
Davanın kabulüne karar veren İstanbul 41. Asliye Hukuk Mahkemesi, dosyayı karara bağladı.
Mahkeme, Sedef Kabaşın, 35 bin liralık manevi tazminatı haksız fiil tarihi olan 14 Ocak 2022 itibarıyla işleyecek olan yasal faiziyle davacı Erdoğana ödemesine karar verdi.
Davalı Fırat Sakara karşı açılan davanın reddine karar veren mahkeme, ABC Radyo, Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞnin de 25 bin lira manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte davacıya ödemesine hükmetti.
Kabaşa, olay tarihinde kullandığı ifadeler nedeniyle açılan ceza davasından Cumhurbaşkanına alenen hakaret gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

Son güncelleme: 15:21 21.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı