• Turkhane Logo

Sedat Peker'in iddialarını doğrulayan belgeler ortaya çıktı

Gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker’in iddialarının Ahmet Nazari’ye ait ticari belgelerle doğrulandığını belirterek, belgeleri paylaştı

00:24 26 Haziran 2022 Pazar
Sedat Peker'in iddialarını doğrulayan belgeler ortaya çıktı
Gazeteci Timur Soykan, Sedat Peker’in iddialarının Ahmet Nazari’ye ait ticari belgelerle doğrulandığını belirterek, belgeleri paylaştı

Gazeteci Timur Soykan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sedat Peker’in iddialarının Ahmet Nazari’ye ait ticari belgelerle doğrulandığını belirtti. Sedat Peker dün sosyal medya paylaşımlarında, Mehmet Ağarın İran vatandaşı Ahmet Nazari’yi Türkiye’de sakladığını, sonra da vatandaşlık verdirdiğini iddia etmişti.
Soykan, Peker’in iddialarının Nazari’ye ait ticari belgelerle doğrulandığını ifade ederek belgeleri paylaştı. Soykan paylaştığı belgelerde, Nazari’nin Şubat 2020’de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini söyledi.
Timur Soykanın yaptığı açıklamalar şöyle:
Sedat Peker, dün Ahmet Nazarinin dünyada aranmasına karşın Mehmet Ağar tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığını iddia etmişti. Ahmet Nazarinin ticari belgeleri bunu doğruluyor.Nazari Gayrimenkul Şirketini Ahmad Nazarıshırehjını ismiyle kuruyor. Merkezi İstanbul Ataşehir. 18 Şubat 2020de Sicil Gazetesinde T.C vatandaşlığına geçmesi nedeniyle şirket kaydında değişiklik yapıyor. Adı Ahmet Nazariye ve yabancı kimlik nosu T.C kimlik nosuna dönüşüyor.Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına Şubat 2020de geçmiş.Artık T.C. vatandaşı ve yeni kimliğiyle şirketinin yapısında çok sayıda değişiklik yapıyor. Şirketinin 500 bin TL karşılığı payını yine yabancı uyruklu bir kişiye devrediyor.Ahmet Nazarinin kurduğu şirket Eylül 2020de Ataşehir Varyap Meridiandaki adresini Beykoza taşıyor. Çok sayıda adres değişikliği ve pay devri oluyor.26 Nisan 2022de şirketi, Maslakta. Bu kez Nazari, 500 bin TLlik payını Alman vatandaşı Akram Leila Vurala devrediyor. Ahmet Nazarinin adresi: Eskişehir. Sedat Peker, Nazarinin Eskişehir Valiliğinden silah ruhsatı aldığını iddia etmişti. Yani bu bilgi de örtüşüyor.Tüm bunları araştıracak savcı yok. Mehmet Ağarın karanlık faaliyetlerini araştıracak yargı yok. Ama o karanlık faaliyetlerde çocukları katledilen Cumartesi Annelerine saldıran çok. Cumartesi Anneleri gözaltında.

Son güncelleme: 00:24 26.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı