• Turkhane Logo

Sedat Peker'in iddiaları: Başsavcılık, SPK'nin suç duyurusunun ardından soruşturma başlattı

Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren’in açıklamaları ve SPK’nin suç duyurusunun ardından bahse konu iddialarda adı geçen taraflarla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi.

17:18 31 Ağustos 2022 Çarşamba
Sedat Peker'in iddiaları: Başsavcılık, SPK'nin suç duyurusunun ardından soruşturma başlattı
Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren’in açıklamaları ve SPK’nin suç duyurusunun ardından bahse konu iddialarda adı geçen taraflarla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, adı, suç örgütü liderliği Sedat Peker’in rüşvet iddialarında geçen Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren’in açıklamaları ve Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) suç duyurusunun ardından soruşturma başlattığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Tüm taraflarla ilgili araştırma yapılması için gerekli talimatlar verilmiştir denildi.

Başsavcılık, iddiaları doğrulayan Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren’in açıklamaları ve suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Bir ulusal tv kanalında yer alan iddialara yönelik olarak SPK başkanlığı tarafından verilen ihbar dilekçesi üzerine maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmaya başlanılmış olup TV kanalında bilgi paylaşan M.T.S dahil olmak üzere tüm taraflarla ilgili araştırma yapılması için gerekli talimatlar verilmiştir denildi.


PEKERİN İDDİALARI 

Suç örgütü lideri Sedat Peker, ‘Deli Çavuş’ adlı Twitter hesabından Saraydaki danışmanlara uzanan rüşvet ağı iddiasında bulunmuş, iddiada adı geçen isimler arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu ve AKP’li vekil Zehra Taşkesenlioğlu ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren de yer almıştı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne süren Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söylemişti. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaşmıştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Taranoğlunun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrakın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayraktır iddiasında bulunmuştu.

ÖZEREN NE DEMİŞTİ?

Suç örgütü lideri Sedat Pekerin öne sürdüğü rüşvet ağı iddialarının odağındaki Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren, Bugün Türkiye’de kaç tane borsa patronu varsa bunu yaşıyorlar ve yaşamak zorunda. Anlatmak istediğim konu; küçük yatırımcıların uğradığı mağduriyetler. Şirketi de bu mağduriyetleri gidermek için aldım ifadelerini kullanmıştı.

Sineren, Sedat Pekerin iddialarını doğrulayarak Bu işi açmamı sağlayan SPKydı. Sedat Pekerin yazdıklarında doğru olmayan ufak tefek şeyler var. Zehra Taşkesenlioğlu vasıtasıyla rüşvet teklifinde bulunulduğunu CİMERe ilettim demişti.

Son güncelleme: 17:18 31.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı