• Turkhane Logo

Sedat Peker'in avukatından Emre Olur açıklaması

Gazeteci Barış Pehlivan, Sedat Peker'in avukatı ile görüştü

22:29 18 Eylül 2022 Pazar
Sedat Peker'in avukatından Emre Olur açıklaması
Gazeteci Barış Pehlivan, Sedat Peker'in avukatı ile görüştü


Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkınla görüşen gazeteci Barış Pehlivan, Pekerin basın danışmanı olarak bilinen Emre Olurun Arnavutlukta yakalanarak Türkiyeye getirilmesi ve son durumuna ilişkin aldığı bilgileri kamuoyuyla paylaştı.  

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Pekere yakınlığı ile bilinen Emre Olur, Arnavutlukun başkenti Tiranda gözaltına alındı. Olur, daha sonra İstanbul Havalimanına getirildi. 


Halk TV yayınında Sedat Pekerin avukatı Ersan Barkını aradığını ve Emre Olurun gözaltı sürecini sonrasında yaşadıklarına dair aldığı bilgileri aktaran gazeteci Barış Pehlivan, Olurun herhangi kötü muameleye maruz kalmadığını duyurarak, şu ifadeleri kullandı: 

Ersan Barkını aradım iyi bir ceza avukatıdır. Ben açıkçası acaba Ersan bey bilir mi Emre Olur hakkındaki gelişmeleri diyerek tamamen tesadüf eseri aradım. Kendisi Emre Olurla yeni görüştüğünü bana söyledi. Emre Olurun avukatı olmamasına rağmen kendisiyle gözaltındayken görüştüğünü söyledi. Kendisi hiçbir şekilde darp ve ya kötü muamele görmediğini iletti. Ersan Barkının verdiği bilgiye göre Emre Olur elinde bir bavuluyla gelmiş. Arnavutluk vatandaşı olduğu söyleniyordu, hayır dedi altını özellikle çizdi ve bu bilginin doğru olmadığını söyledi. Zaten Arnavutluk vatandaşı olsaydı buraya gelemezdi bunun bilgisini verdi ama bununla birlikte orada bir avukatının dahi olmadığını söyledi. Cebinde bin- bin 500 euro kadar para varmış galiba o parayla bir avukat tutma isteği olmuş.

Bana verilen bilgilerde en çarpıcı olan şudur: Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada Emre Olurun hakkındaki suçlamalar sıralanmıştı hatırlarsanız, Ersan Barkının aktardığına göre polisler şu bilgiyi vermişler. Emre Olurla ilgili soruşturma yürüten savcılık makamları Emre Olurun emniyetteki ifadesinin sadece suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlamasından yapılmasını istemişler. Emre Olur yarın savcılığa çıkartılacak. Yarın tutuklandığını görürüz diye tahmin ediyorum.

Son güncelleme: 22:29 18.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı