• Turkhane Logo

Sedat Peker muhalefete “Devamını siz getirin” diyor!

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker, AKP Hükumeti, derin devlet, iş dünyası ve gazetecilerle ilgili ciddi iddialarda bulunuyor.

14:52 08 Haziran 2021 Salı
Sedat Peker muhalefete “Devamını siz getirin” diyor!
Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker, AKP Hükumeti, derin devlet, iş dünyası ve gazetecilerle ilgili ciddi iddialarda bulunuyor.


Saray-mafya-derin devlet üçgeninde dönen kirli ilişkileri ifşa ettiği her videoda muhalefet partilerine “Benim açıkladıklarımın devamını siz getirin” çağrısı yapıyor. Peki muhalefet partileri ne yapıyor?

 Sedat Peker, YouTube kanalı üzerinden yayınladığı toplam 9 videoda önemli iddialarda bulundu. ‘Tayyip abi dediği’ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefe koymayan Peker, iddialarını desteklemek için Facetime üzerinden yaptığı telefon görüşme kayıtlarını da yayınlıyor. Erdoğan ve AKP’liler Peker’in iddialarında yer alan isimlere sahip çıkıyor. Muhalefet partileri ise iddiaların peşine düşmemekle eleştiriliyor.


AHMET ŞIK TEK BAŞINA GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye Komünist Partisi Milletvekili Ahmet Şık, tek başına Peker’in iddialarının açığa çıkarılması için mücadele ediyor. Kadıköy’de açıklama yapan Şık’a savcılık soruşturma açtı.

MUHALEFET 20 YILDIR NE YAPIYOR?

Vatandaşlar, Peker’in iddialarıyla gündeme gelen konuları muhalefet partilerinin 20 yıldır gündeme getirmemesi eleştiriliyor. CHP’nin, Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolarıyla ilgili yürüttüğü kampanyanın benzerini bu konularda da yapması isteniyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in çabasıyla Peker’in Süleyman Soylu’ya ilişkin iddiaları gündemde kaldı.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ AÇIĞA ÇIKTI

Ayrıca CHP, Peker’den ‘10 bin dolar alan kim?’ pankartlarıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un konuyu takip etmesini sağladı. Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçinin açıklaması için yazı gönderdi. Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçinin AKP MKYK üyesi Metin Külünk olduğu ortaya çıktı.

HDP İDDİALARIN TAKİPÇİSİ

Kapatılma davası açılan HDP ise Peker’in iddialarının takipçisi. TBMM Genel Kurulu’nda HDP’li milletvekilleri Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürü Metin Kıratlı koordinesinde El Nusra’ya gönderilen silahları sordu. SADAT ile ilgili araştırma istedi.

İYİ PARTİ’NİN PEKER TAVRI

Peker’in ifşalarıyla ilgili İYİ Parti Anadolu gezilerinde nabız yokluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AKP’nin suç örgütleriyle birlikteliğini “Bir baktık ki aile olmuşlar. Her unsurla aile olunmuş. Bu iddiaların her biriyle bir aile meselesi olmuş. Sedat Peker’in açıklamalarının doğrudur diye algılanıyor olması sonucunda Sayın Erdoğan’ın yerinde olsam hiç uyuyamam” diye konuştu.

BİLDİKLERİNİ ANLATMAYAN DAVUTOĞLU BEYAZ GÖMLEK GİYDİ

AKP’nin içinden çıkan Gelecek Partisi ve DEVA Partileri ise Peker’in iddialarına ilişkin etkili bir muhalefet yürütemiyor. Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık döneminde bildiklerini açıklaması çağrısı boş kalıyor. Beyaz gömlekle temiz toplum hareketi başlatmak için TBMM önüne giden Davutoğlu, Suriye’ye giden silahlar, 7 Haziran-1 Kasım 2015 arasındaki terör saldırılarıyla ilgili vatandaşları aydınlatmıyor.

BABACAN ‘İDDİALAR ÇOK VAHİM” DEMEKLE YETİNDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise teknokrat tavrını Peker iddiaları karşısında da sürdürdü. Babacan, “İddialar çok vahim. Muhataplarıyla ilgili savcılık süreçleri başlatılmamış durumda” açıklaması yaptı.

SAADET PARTİSİ SOYLU’NUN İSTİFASINI İSTEDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Sedat Peker’in Cumhur İttifakı’ndan güç aldığını söyledi. Peker’in tepkisini toplayan bu açıklamanın yanı sıra Karamollaoğlu “Süleyman Soylu istifa etmeli” çağrısı yaptı.

Son güncelleme: 14:52 08.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı