• Turkhane Logo

Sedat Peker isterse video çekebilir

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan suç örgütü elebaşı Sedat Peker, haziran başında açıkladığı helalleşme videosunu hala çekmedi. Gazeteci Cevheri Güven, Peker’in video çekebileceğini ve buna BAE’nin bir şey demeyeceğini belirtti.

11:31 06 Eylül 2021 Pazartesi
Sedat Peker isterse video çekebilir
Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan suç örgütü elebaşı Sedat Peker, haziran başında açıkladığı helalleşme videosunu hala çekmedi. Gazeteci Cevheri Güven, Peker’in video çekebileceğini ve buna BAE’nin bir şey demeyeceğini belirtti.


Mayıs ayı başında başladığı video çekimlerine Haziran ayında ara veren organize suç örgütü lideri Sedat Peker, buna gerekçe olarak da bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kendisine izin vermemesini gösterdi. Gazeteci Cevheri Güven ise video çekimlerine BAE’nin bir şey demeyeceğini, hatta video çekmesi halinde Peker’i daha sıkı korumak zorunda kalacaklarının altını çizdi.

PEKER’İN VİDEO ÇEKMESİNE ENGEL BİR DURUM YOK


Gazeteci Cevher Güven, son videosunda kendisine en çok sorulan soru olan “Peker neden video çekmiyor ve nerede?” sorusun yanıtladı. Peker’in BEA’de olduğunu ve kaldığı yeri bildiğini belirten Güven, Peker’in sorun yaşamaması için adresi açıklamayacağını kaydetti. BEA’nın ülkelerinde sorun yaşayan organize suç örgütü liderleri ve oligarklar için özel ayrıcalıklar sunduğunu belirten Güven, Peker’in de bu nedenle BEA’yı tercih ettiğini kaydetti. Peker’in video çekimi konusunda bir engel bulunmadığını aktaran Güven, video çekmesinin kendi güvenliği açısından daha etkili olacağının altını çizdi. Güven, Peker’e bir şey olması halinde diğer mafya ve oligarklar açısından BEA’nın itibarının zedeleneceğini belirterek, BEA’nın Peker’e bir şey olmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

HELALLEŞME VİDEOSUNU HALA ÇEKMEDİ

Mayıs ayı başında video çekmeye başlayan Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınlayacağı videoda “Tayyip abi ile helalleşeceğiz” demiş, ancak “helalleşme olacak” dediği videoyu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran’da yaptığı görüşmesinden sonra yayınlayacağını açıklamıştı. Ama aradan geçen üç aya yakın bir süreye rağmen ne video ne de yazılı olarak bir helalleşme gerçekleşmedi.

“HİÇBİR ÜLKE ALAMAZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ı geçen haftalarda kabul etti. Görüşme sonrası kamuoyunda Peker’in iadesi gündeme geldi. Peker ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “”Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturum hakkım var. Hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz” dedi.


 

Son güncelleme: 11:31 06.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı