• Turkhane Logo

Sedat Peker açıklama yaptı: Sen yakışanı yaptın, şimdi bu kardeşini seyret; yarın çok eğleneceğiz

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savclığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

22:12 26 Ağustos 2022 Cuma
Sedat Peker açıklama yaptı: Sen yakışanı yaptın, şimdi bu kardeşini seyret; yarın çok eğleneceğiz
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savclığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.


Peker,  Deli Çavuş isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sen yakışanı yaptın. Şimdi bu kardeşini seyret. Ben de yarın yakışanı yapacam. Açıklamalarıma değer veren bazı muhalif gazeteciler ve analistler bu serzenişlerimin dışındadır. Yarın inşallah görüşeceğiz ve çok eğleneceğiz dedi.

Geçen yılın mayıs ayında sosyal medya hesaplarından yayımlamaya başladığı ve siyaset-mafya-sermaye ilişkilerine dair önemli ifşalarda bulunduğu videolarıyla gündem olan organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin iddiaları yargıya taşındı.


Bekir Bozdağ ve savcıları göreve davet ediyorum 

Demokrat Partili Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Pekerin iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savclığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından suç duyurusu dilekçesinin görüntüsünü paylaşan Enginyurt, Sedat Peker,1 yılı aşkın zamandır anlatıyor, gösteriyor, ifşa ediyor. Kimseden tık çıkmıyor, sorumlu makamlar duymazdan geliyor dedi. Enginyurt paylaşımının devamında, Sedat Peker ne diyor araştırılsın dedim ve İstanbul Cumhuriyet Savclığına suç duyurusunda bulundum. Bekir Bozdağ ve savcıları göreve davet ediyorum ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurtun suç duyurusunda bulunduğunu açıklamasının ardından Peker, Deli Çavuş isimli Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Peker yarını işaret ettiği açıklamasında, Sen yakışanı yaptın. Şimdi bu kardeşini seyret. Ben de yarın yakışanı yapacağım. Açıklamalarıma değer veren bazı muhalif gazeteciler ve analistler bu serzenişlerimin dışındadır. Yarın inşallah görüşeceğiz ve çok eğleneceğiz. Sayın vekil size çok teşekkür ederim dedi.

Benim ne onların sülalelerine damat olmak gibi bir dileğim ne de kendilerine manevi evlat olmak gibi bir gayretim var

Peker şunları kaydetti:

1) Demokrat Parti Ordu milletvekili Sn. Cemal Enginyurt yapmış olduğum paylaşımlardaki bilgilere güvenerek suç duyurusunda bulunduğunuz için size çok teşekkür ederim. Bu sözlerim şahsınıza asla değil, muhalefet partilerinin yetkilileri galiba beni yanlış anladılar.

2) Benim ne onların sülalelerine damat olmak gibi bir dileğim ne de kendilerine manevi evlat olmak gibi bir gayretim var. Şükürler olsun ki çok mutlu bir evliliğim ve de mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum bir ailem var. Kanun açık: Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının…

Siz geçmişte beni çok eleştiren bir milletvekilisiniz ancak...

3) …şahit olduğu, delil sunduğu suç ikrarı yaptığı konuların adli merciler tarafından araştırılma zorunluluğu var. Adliyeler iktidar gücünün baskısı ile bu soruşturmaları engelliyorlarsa muhalefet partilerinin görevi bu konuda ortaya tavır koymalarıdır. Bunu yapmayacaklarsa…

4) …vatandaşın vergisinden neden maaş alıyorlar? Siz geçmişte beni çok eleştiren bir milletvekilisiniz ancak yine de “Burada bir zulüm var, burada bir haksızlık var, ancak daha da önemlisi Türk Milletinin haklarının yeniliyor olması durumu var.” diyerek bir tavır ortaya…

Açıklamalarım ve yayınladığım deliller hak ettiği değeri görmedi

5) …koydunuz. Bu saatten sonra bana yakışan sizin elinizi güçlendirmektir. Her zaman dediğim gibi ben şahsıma güvenen kimseyi mahcup etmem. Siz yakışanı yaptınız, yakışanı yapma sırası şimdi bende (Geçmişte yakışanı çok fazla kereler yaptım). Ancak maaşı namusu kadar…

6) …olan gazeteciler ve kemiklik köpek olan analistler yüzünden açıklamalarım ve yayınladığım deliller hak ettiği değeri görmedi. Muhalefet partilerinin de yukarıda anlattığım sebeplerle beni yanlış anladıkları için (damat olmak, manevi evlat olmak konusu)

Yarın çok eğleneceğiz

7) Sen yakışanı yaptın. Şimdi bu kardeşini seyret. Ben de yarın yakışanı yapacağım. Açıklamalarıma değer veren bazı muhalif gazeteciler ve analistler bu serzenişlerimin dışındadır. Yarın inşallah görüşeceğiz ve çok eğleneceğiz. Sayın vekil Cemal Enginyurt size çok teşekkür ederim.

Son güncelleme: 22:12 26.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı