• Turkhane Logo

Seçimlere 21 gün kala son durum

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, seçimlere 21 gün kala son durumla ilgili bilgiler paylaştı.

14:34 23 Nisan 2023 Pazar
Seçimlere 21 gün kala son durum
MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, seçimlere 21 gün kala son durumla ilgili bilgiler paylaştı.

İlk olarak 18 Haziran 2023te yapılması planlanan, ancak daha sonra çeşitli gerekçelerle 14 Mayısa çekilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir aydan da az süre kala gözler, kamuoyu araştırma şirketlerinin paylaştığı anket çalışmalarına çevrildi. 

Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğanın aday olarak yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimlerine 21 gün kalırken; MAK Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat anketlerdeki son durumu açıkladı.

Kulat, ittifaklar arasındaki makasın özellikle son bir ayda azaldığını söyledi.

Habertürkte katıldığı canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulunan MAK Araştırma Şirketi Başkanı Kulatın yaptığı açıklamalar şöyle:

SEÇİM ANKETLERİNDE SON DURUM
Son 3 haftaya girerken aslında şu ana kadar, sadece kendi firmam açısından söylemiyorum, bütün firmaların eksik veriler üzerinden çalışmalar yaptığı bir dönemdi şu ana kadar. İttifaklar, listeler belli değildi.

SON HAFTAYA 3 PUAN ÖNE GİRİYOR
Listeler açıklandığı günlerden itibaren dersek, sahaya çıktığımız da şöyle bir fotoğraf karşımıza çıkıyor; sayın Kılıçdaroğlu, son 3 haftaya sayın Erdoğanın 3 puan önünde giriyor.

MİLLET İTTİFAKININ LEHİNE BİR DURUM VAR
MAK Danışmanlık olarak aslında biz şu ana kadar şunu çok farklı görmedik; yani Millet İttifakına HDPnin destek vermesi olarak bir bütün olarak bakıldığında Meclisteki sayısal çoğunlukta Cumhur İttifakına karşı rahatlıkla lehine bir durum var.

MAKAS DARALIYOR
Ancak özellikle son bir ay içerisinde Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasındaki makas daralmaya da başladı. Pazartesiden sonraki yapılacak olan araştırmalar daha ciddi, doğru sonuçlar verecektir.


Son güncelleme: 14:34 23.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı