• Turkhane Logo

Seçimi kaybedince iftar çadırını kapatmıştı: AKP’li Şeyma Döğücü’nun 6 bin metrekare olan makam katında yok yo

12:50 07 Nisan 2024 Pazar
Seçimi kaybedince iftar çadırını kapatmıştı: AKP’li Şeyma Döğücü’nun 6 bin metrekare olan makam katında yok yo





16 yıldır AKP tarafından yönetilen Sancaktepe Belediyesi’nde başkanlık katının 6 bin metrekare olduğu, başkanlık katında çok sayıda dinlenme odası bulunduğu ve odalarda da jakuzi olduğu ortaya çıktı.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanlığını yapan Necati Özkan, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’yle ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu. Yeni başkan Alper Yeğin’i kutlamak için gittiği belediye binasının başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu anlatan Özkan, “Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim?” diyerek tepki gösterdi.



CHP, AKP’nin 16 yıldır yönettiği, en son Şeyma Döğücü’nün başkanlık yaptığı Sancaktepe Belediyesi’ni 31 Mart yerelde seçimlerde yüzde 50,59 oy ile kazandı. Ruşen Çakır’ın Medyascope kanalında konuşan İmamoğlu’nun danışmanlarından Necati Özkan, Sancaktepe Belediyesi’ne yaptığı ziyarete ilişkin olarak şunları anlattı:



“Alper Yeğin’i kutlamak için Sancaktepe Belediyesi’ne gittim. Başkanlık katı 6 bin metrekare; oda, oda, oda, dinlenme odası, dinleme odası, dinlemen odası, jakuzi, 200 metrekarelik mutfak. Bu nasıl olabilir? Kamu nasıl böyle yönetilebilir? Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim. Bugün AKP’nin kaybetmesi boşuna değil.”



ŞEYMA DÖĞÜCÜ YALANLADI



X hesabından paylaşımda bulunan AKP’li Şeyma Döğücü, belediye binasının başkanlık katında jakuzi olmadığını iddia ederek Necati Özkan’ı yalanladı yeni başkan Alper Yeğin’den açıklama yapmasını istedi.



“JAKUZİ MESELESİNİN ÇOK DEĞERSİZ KALACAĞI LÜKS VE BATIRILAN BELEDİYE HİKAYESİNİ YAKIN ZAMANDA PAYLAŞACAĞIM”



Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ise bu çağrıya karşılık vererek şu ifadeleri kullandı:



“Kamuoyuna bilgilendirme; Basında ve sosyal medya da yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak ; Sayın Şeyma Döğücü döneminde Başkanlık katında her hangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki Belediye Başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Saygılar..”

Son güncelleme: 12:50 07.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı