• Turkhane Logo

Seçimden sonra sessizliğe bürünen Sinan Oğan lüks araba aldı

17:25 20 Eylül 2023 Çarşamba
Seçimden sonra sessizliğe bürünen Sinan Oğan lüks araba aldı





14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerin ardından sessizliğe bürünen Sinan Oğan’ın arabasını değiştirdiği ve 12 milyon liralık ultra lüks bir araba satın aldığı belirtildi.



Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayarak kamuoyunu şaşırtan Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın fiyatı 12 milyon liralık bir araba satın aldığı iddia edildi.



14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yüzde 49.52, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.88 oy almıştı. ’50+1′ şartının sağlanamaması nedeniyle ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5.17’lik oyuyla kritik bir konuma gelen Sinan Oğan, tercihini Erdoğan’dan yana kullanmıştı. 28 Mayıs gecesi Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Fatih Erbakan gibi isimlerle sahneye çıkan Sinan Oğan daha sonra sessizliğe bürünmüştü.



’12 MİLYON LİRALIK BİR ALMAN ARABASINA BİNİYOR ARTIK’



Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Sinan Oğan’ın seçimden sonra arabasını daha lüks bir araçla değiştirdiği iddiasını köşesine taşıdı.



“Aynı zamanda hemşehrim olan yakın bir arkadaşım, geçenlerde ‘Biliyor musun Sinan Oğan seçimlerden sonra arabasını değiştirdi. 12 Milyon liralık bir Alman arabasına biniyor artık’ dedi” ifadesini kullanan Zeyrek, şöyle devam etti:



“Ben gayet normal karşıladım. Mensubu olduğu Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı göçmen konusunda yeniden ‘mültecilere olan ev sahipliğine aynen devam edeceğiz’ noktasına gelmesine Oğan ya itiraz edecekti ya susacaktı. Demek ki susmayı tercih etti.



Arkadaşım şöyle bir detay verdi: ‘Sordum, ‘Iğdırlı bir galericinin arabası’ dedi. (…)”



SİNAN OĞAN’DAN ‘DÜZELTME’: 12 MİLYON DEĞİL, 6 MİLYON 



Deniz Zeyrek haberin yayınlanmasından sonra Sinan Oğan’ın kendisine mesaj atarak arabanın fiyatının 12 milyon lira değil 6 milyon lira olduğunu söylediğini X (Twitter) hesabından duyurdu.



Zeyrek’in paylaşımı şöyle:



“Sinan Oğan, bu sabah gönderdiği mesajda söz konusu otomobilin 2017 model ve 6 milyon lira değerinde olduğunu, seçimden önce sahip olduğu benzer fiyatta bir otomobilin yerine aldığını yazdı. Yazıyı yazarken aracın 2023 model olduğunu varsayarak kontrol etmiştim. 2023 model (Mercedes S400 d 4matic) otomobilin 12 milyon olduğunu tespit edince de kaynağımın söylediği rakamı doğru kabul etmiştim. Fiyat konusundaki hatamı düzeltir, özür dilerim.”

Son güncelleme: 17:25 20.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı