• Turkhane Logo

Seçim sonuçlarına her yerden itiraz geliyor: YSK sistemi kapattı

19:25 16 Mayıs 2023 Salı
Seçim sonuçlarına her yerden itiraz geliyor: YSK sistemi kapattı





Seçimin sonucuna bir çok seçim bölgesinden seçim sandık sonuç tutanaklarıyla itirazlar geliyor. İddiaya göre YSK Siyasi Partiler Portalı’na girişlerde usulsüzlük var. YSK, ‘secim.sonuc.gov.tr’ adresini seçim sonucu açıklanana kadar erişime kapattı.



Seçim sona erdi ama sayım ve tutanak tartışmaları sürüyor. Yeşiller Sol Parti’nin (YSP) itirazları sonucu oyların başka partilere kaydığı ortaya çıktı. YSP’nin paylaştığı Seçim sandık sonuç tutanaklarında yer alan verilerde dikkat çekici.



Doğu illerinin yanı sıra Türkiye’nin her yerinden seçim sandık sonuç tutanaklarına itirazlar yükseliyor.



Tutanaklara göre, İstanbul Sultagazi 1374 nolu sandığa ait tutanakta Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı 262 oy Yüksek Seçim Kurulu sitemine 76 olarak girilmiş durumda. Diğer aday Tayyip Erdoğan’ın aldığı 72 oy ise 248 olarak girildiği görülüyor.



/



SANDIK GÖREVLİLERİNİN OYU ORTADA YOK



Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Yeşiltepe Mahallesi seçim bölgesine 2373 nolu sandığa ait tutanakta Cumhurbaşkanı adaylarından sadece Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan’a oy çıktığı görülüyor.



Diğer adaylar Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’ye hiç oy çıkmadı. Her partinin sandık görevlilerinin de oy kullandığı sandıktan Kılıçdaroğlu’na oy çıkmaması sosyal medyada da gündem oldu.







YSK, halka açık olan ‘sonuc.ysk.gov.tr’ adresini seçim sonucunu açıklayana kadar kapattığını duyurdu.



DEMİRTAŞ’TAN ÇAĞRI



Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçici seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili olarak bir dizi tweet attı. Sandık güvenliğine dikkat çeken Demirtaş, “20 bin sandığın her birinden 150 oy çalınsa 3 milyon oy eder ve bu sayı, seçimin sonucunu değiştirmeye yeter” dedi.

Son güncelleme: 19:25 16.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı