• Turkhane Logo

'Seçim sonrası tövbe'deki 'matematik' hesabını yazdı

AKP'li üst düzey politikacıların din terminolojisinin önemli kavramlarını siyasetin bir malzemesi haline getirmeleri, hem eylem hem de söylem düzeyinde şiddetli tepkilere neden oluyor.

10:56 27 Mayıs 2019 Pazartesi
'Seçim sonrası tövbe'deki 'matematik' hesabını yazdı
AKP'li üst düzey politikacıların din terminolojisinin önemli kavramlarını siyasetin bir malzemesi haline getirmeleri, hem eylem hem de söylem düzeyinde şiddetli tepkilere neden oluyor.


Son olarak AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Eksikleri hataları görüyoruz, önce 23 Haziranı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasî bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız ve yolumuza koşar adım devam edeceğiz... demiş, Saadet Partili Ali Aktaş ise, Allah belasını versin. Bu denli oportünist olabileceğini bilemedik. Milli Görüşten yetişmiş bir nesli heba etti sözleriyle Kurtulmuşa tepkisini göstermişti.

  Numan Kurtulmuş küskün seçmene şöyle seslenmiş; “Önce 23 Haziran’ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız”


Allah belasını versin. Bu denli oportünist olabileceğini bilemedik. Milli Görüşten yetişmiş bir nesli heba etti. — Ali Aktaş (@aliaktas7) 26 Mayıs 2019

Yeniçağ Gazetesi yazarı Servet Avcı ise, Kurtulmuşun yaklaşımını, vadeli tövbe olarak niteledi ve ortada bir matematik olduğunu belirtti:

İşte biz buna vadeli tövbe diyoruz!.. Daha önceki seçimlerde çok değişik vaatler duymuştuk da bunu ilk defa duyuyoruz: Bizi seçin tövbe edelim!..

Tersten okursak:  Bizi seçmezseniz tövbe filan etmeyiz, sonra başınıza belâ  alırsınız!..

Allahla kul arasındaki tövbe ilişkisi burada farklı bir boyut kazanıyor… Taraflar üçe çıkıyor: Allah, günahkâr kul ve seçmen!.. 

Günahkâr, tövbe edip af için Allaha yalvarmak yerine, seçmenin önüne yeni bir teklifle çıkıyor: Ya mazbatayı bana verirsin, ben de tövbe ederim ya da kaldığım yerden devam ederim…

Ramazan ayında bağlandığı söylenen şeytanın aklı bu hesaba yeter mi bilmiyorum ama durum böyle işte!..

Avcı, Aslında tövbeyi zamana yayma taktiği fena değil… Seçmene düdüklü tencere verip kapağını seçim sonrasına bırakmak gibi bir şey!.. Ya da bir çift ayakkabının seçim öncesi tekini vermek gibi!.. yorumunun ardından ironik bir üslupla, Yine de bir problem var… Dinleyicilerden ve diğer vatandaşlardan bir kişinin bile çıkıp Estağfurullah efendim, sizin ne günahınız var ki tövbe edeceksiniz dememiş olması, tam bir vefasızlık ve nankörlük örneği… satırlarını kaleme aldı.

Kurtulmuşun vadeli tövbe açıklamasını, Dediğimi yapmazsanız kendimi jiletlerim tehdidine benzeten Avcı, Doğrusu ben ziyadesiyle etkilendim!.. İstanbul seçmeni olsaydım, mecburen oyumu Binali Yıldırıma verirdim!.. Günahlarından kurtulmak ve tövbe istiğfar etmek isteyenlere bu fırsatı vermeyecek miyiz? Yoksa adamlar belki de tamamen isyankâr olacak, Allah muhafaza sur dibinde şarabın dibine vuracaklar!.. diye de ekledi. 

Son güncelleme: 10:56 27.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı