• Turkhane Logo

Seçim kutlamalarının acı bilançosu: 3 ölü, 4 yaralı

28 Mayıs seçimleriyle AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP’liler sokaklara akın etti, kutlama yaptı. Konvoy yaparak, korna çalarak, havai fişek atarak ve yer yer havaya ateş ederek yapılan bu kutlamalar sırasında toplamda 3 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

21:47 01 Haziran 2023 Perşembe
Seçim kutlamalarının acı bilançosu: 3 ölü, 4 yaralı
28 Mayıs seçimleriyle AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP’liler sokaklara akın etti, kutlama yaptı. Konvoy yaparak, korna çalarak, havai fişek atarak ve yer yer havaya ateş ederek yapılan bu kutlamalar sırasında toplamda 3 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Sözcüden Batuhan Serimin haberine göre 28 Mayıstaki Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğanın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, ülke genelinde yapılan kutlamalarda, birçok kişi tabanca ve tüfeklerle havaya ateş açtı.

Konvoy yaparak, korna çalarak, havai fişek atarak ve yer yer havaya ateş ederek yapılan bu kutlamalar, 3 kişiyi hayattan kopardı, 4 vatandaşın da yaralanmasına neden oldu.

MERSİNDE 14 YAŞINDAKİ MUHAMMED BAŞINDAN VURULDU

Mersin merkez Toroslar ilçe AKP binası önünde seçim gecesi davul zurna eşliğinde yaşanan sevinç gösterisine katılan 14 yaşındaki Muhammed Eslek, bir tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesiyle yaşamını yitirdi.

Oğlunun mezarı başında gözyaşlarına boğulan acılı anne Hülya Eslek, “Damat gibi oynarken, birden yere yığılıyor. Hastaneden aradıklarında ‘Bir hastalığı var mıydı? diye sordular. Ben de olmadığını söyledim. Meğerse oğlum vurulmuş. Oğlumun ölümüne neden olan kişinin bulunarak gerekli cezaya çarptırılmasını istiyorum” dedi.

Taziye ziyareti sırasında da evinde de gözyaşı döken acılı anne Hülya Eslek, “Niye vurdular seni Maho? Daha ben seni askere gönderecektim, evlendirecektim. Benim ciğerim yandı onlarınki de yansın. Kim yaptıysa bulunsun, Allah onların da ciğerini yaksın” diyerek ağıt yaktı.

TRABZONDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI

Trabzon’da, seçim kutlamaları sırasında kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşun, apartmanın 3’üncü katındaki Uzunmehmet ailesinin çocuk odasındaki yatak başlığına isabet etti. Bu sırada yatakta uzanan Musa Uzunmehmet’in (11) annesi, oğlunun şans eseri kurtulduğunu söyledi.

Sürmene ilçesi Yeniay Mahallesinde yaşayan ve havaya ateş açarken tutukluk yapan silahını kontrol eden Yakup Hendem (75), tabancanın ateş almasıyla kendini vurdu. Hendem, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirirken, kentin farklı ilçelerindeki kutlamalarda ateşlenen silahlardan çıkan mermilerin isabet ettiği 1i çocuk 4 kişi yaralandı.

Of ilçesi Karabudak Mahallesinde kimin ateşlediği bilinmeyen silahtan çıkan kurşun, evinin önünde oyun oynayan 3 yaşındaki Abdulkadir Ayaza isabet etti. Pijamasını delip, sırtını sıyıran kurşun nedeniyle yere düşen çocuk, Of Devlet Hastanesine götürüldü. Abdulkadir Ayaz, tedavisinin ardından taburcu edildi.

İstanbuldan oy kullanmak için memleketi Trabzonun Hayrat ilçesine gelen Nurten Yıldırım (47), evinin önünde nereden ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunla yaralandı. Ailesi tarafından Of Devlet Hastanesine kaldırılıp, buradan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine sevk edilen Yıldırımın bileğine saplanan kurşun, ameliyatla çıkarıldı. Tedavisi tamamlanan Yıldırım, taburcu edildi.

Of ilçesine bağlı İkidere Mahallesinde yaşayan Resmiye Uludağ (51) da çay bahçesinde otururken, yine nereden geldiği belli olmayan merminin karnına isabet etmesi sonucu aniden yere yığıldı. Uludağ, ailesi tarafından Of Devlet Hastanesine götürüldü. Burada ameliyata alınan Uludağın karnındaki kurşun çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olan Uludağın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Of ilçesinin Kıyıboyu Mahallesinde yürüyen Adem Hızır (41) ise saat 20.30 sularında nereden ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunun hedefi oldu. Merminin dizine isabet etmesi sonucu yaralanan Hızır, çağrılan ambulansla KTÜ Farabi Hastanesine kaldırıldı. Ameliyatla dizine saplanan kurşunun çıkarıldığı Hızırın tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ŞANLIURFADA 14 YAŞINDAKİ EMİRHAN HAYATA VEDA ETTİ

Şanlıurfa’da, kutlamalarda açılan ateş sırasında, başından kurşunla yaralanan Emirhan Gelgir (14), yaşam mücadelesini kaybetti.

Havaya açılan ateşle, Topdağı Mahallesinde oturan Emirhan Gelgir başından yaralandı. Kanlar içinde yere yığılan Gelgir, ambulansla kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün yaşam mücadelesini kaybetti.

Emirhan Gelgirin cenazesi, yakınları tarafından morgdan alınarak Bediüzzaman Mezarlığında toprağa verildi. Gelgirin ölümüne neden olan tabancayı ateşleyen kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Son güncelleme: 21:47 01.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı