• Turkhane Logo

Seçim gecesi için bomba iddia: İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı kuruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim güvenliğiyle ilgili açıklama yaparak,

12:47 02 Mayıs 2023 Salı
Seçim gecesi için bomba iddia: İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı kuruldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim güvenliğiyle ilgili açıklama yaparak,

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Türkiyede gündem siyasete döndü. Partiler ve ittifaklar seçim çalışmalarına hız vermişken, partilerin Genel Başkan Yardımcıları da basın toplantılarıyla seçim gündeminde yer almaya başladı.
CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de seçim gündeminde CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

Erkekin konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:
Öyle bir tablo ile karşılaştık ki, bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığında paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, YSKya paralel bir seçim takip sistemi kurmuş.
İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere yazdığı yazıyla bir seçim takip modülü oluşturulmasını talep ediyor. Nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az 3, 20-100 bin arası olanlarda en az 5, 100 bin üstü olanlarda en az 10 personel görevlendirilecek. 

İçişleri Bakanı bir suç işleri bakanı gibi davranmaya devam ediyor. YSK karşısında İçişleri Bakanlığını, İlçe Seçim Kurullarının karşısına da kaymakamlıkları koyup paralel bir yapı kurmuş. Görevlileri uyarıyoruz; bu kanunsuz emre uymayın, bu suça ortak olmayın.
Soylu 14 Mayıs için Batının siyasi darbesi demişti, gerçekten artık akıllarını kaybettiler. Halkın üstünde hiçbir güç yoktur. 15 Temmuzun finansörü dedikleri BAEye koşa koşa nasıl gittiklerini biliyoruz.

İçişleri Bakanlığı, YSKya paralel bir seçim takip sistemini neden kurmuş? İşte gerçek beka sorunu budur.
Genel Başkanımızın da söylediği gibi bu ülkeye adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz. Çünkü adaletin olmadığı yerde huzur olmaz; aş, iş, ekmek olmaz. Bu nedenle bu seçim ilk turda bitmeli, bu ucube sistem değişmeli.

Son güncelleme: 12:47 02.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı