• Turkhane Logo

Saygı Öztürk: AKP o hakimleri ödüllendirdi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 6 Mayıs'ta 31 Mart seçimlerinin İstanbul ayağını iptal eden kararının yankıları sürüyor.

10:46 10 Mayıs 2019 Cuma
Saygı Öztürk: AKP o hakimleri ödüllendirdi
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 6 Mayıs'ta 31 Mart seçimlerinin İstanbul ayağını iptal eden kararının yankıları sürüyor.



Karar hukukdışı ve siyasi olarak nitelendirilirken, Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, geçmişte AKPnin istediği kararların hayata geçirilmesinde imzası bulunan YSK hakimlerinin daha sonra ödüllendirildiğini yazdı.

İmzası olan o hakimleri AKP unutmadı başlıklı yazısında, Öztürk, geçmişte de eleştirilen bazı kararlarda imzaları bulunan eski YSK hakimleriyle ilgili ilginç bir iddiaya dikkat çekti ve iki eski hakimin Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A. Ş.de yönetim kuruluna getirildiğini belirtti.


Öztürk hem Siirt kararında hem de 2014 yılında Mansur Yavaşın seçimleri kaybetmesine neden olan YSK kararında imzası bulunan iki hakimin de Halk Ekmek yönetim kurulunda olduğunu ifade etti. 

Öztürk, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

2002 yılında Siirt seçimlerinin iptaline ilişkin kararda imzası bulunan dönemin YSK Başkanvekili Ahmet Hamdi Ünlü nerede acaba? Bakıyoruz, Ahmet Beyi AKP unutmamış, emeklilik döneminde Halk Ekmekin yönetim kurulu üyesi yapmış. O iptal kararı sonrasında Recep Tayyip Erdoğana TBMM yolu açılmıştı. Hakimin, ekmekten, undan, şirket yönetiminden çok iyi anladığı için değil, geçmişte aldığı karar nedeniyle böyle bir göreve getirildiği söyleniyordu.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, dönemin Adalet Bakanından, bakanlık müsteşarlığına Hakkı Manavın getirilmesi için kararname hazırlanmasını istedi. Kararname hazırlandı, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezerin onayına sunuldu. Sezer, kararnameyi imzalamadı. Daha sonra yine gönderildi, yine imzalamadı. Hakkı Manavı Yargıtay üyeliğine, aynı zamanda da YSK üyeliğine seçtiler. Manav, YSK üyeliğine seçilmeden önce Erdoğan, oğlunun nikah şahitliğini de yapmıştı.

Mansur Yavaş, 2014 seçimine CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katılmıştı. AKPnin adayı ile aralarında küçük bir oy farkı bulunuyordu. Seçime hile karıştırıldığı konusunda da yaygın iddialar vardı. Oyların yeniden sayımına ilişkin Yavaşın itirazı reddedildi. Mansur Yavaşın başvurusunun reddine ilişkin kararda, müsteşar yapılamayan ama böyle kritik bir göreve getirilen Hakkı Manavın imzası bulunuyordu. Müsteşar yapılamayan Hakkı Manavın emeklilik sonrası ne yaptığını merak ettim. Onun da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Halk Ekmek şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğunu öğrendim.

Öztürk yazısının sonunda ortaya çıkan bu tablo için, tesadüf” deyip gelip geçelim mi, yoksa AKPnin, o hakimleri unutmadığını mı belirtelim sorusunu sordu.

Son güncelleme: 10:46 10.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı