• Turkhane Logo

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Yaptırımlardan endişe duymuyoruz

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Maruz kalınan her zorluk bizi, milletimizi ve savunma sanayi sektörümüzü daha da güçlendirir" dedi.

10:03 15 Aralık 2020 Salı
Savunma Sanayii Başkanı Demir: Yaptırımlardan endişe duymuyoruz
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Maruz kalınan her zorluk bizi, milletimizi ve savunma sanayi sektörümüzü daha da güçlendirir" dedi.



Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle, ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulama kararını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Biz endişe duymuyoruz. Kamuoyunun da endişe duymasına gerek yok. Maruz kalınan her zorluk bizi, milletimizi ve savunma sanayi sektörümüzü daha da güçlendirir. Fiili uygulamalarda da hayata geçirilen şeyler vardı. Bunlar bizim kararlılığımızı artırdı” ifadelerini kullandı.

‘AZMİMİZ KARARLILIĞIMIZ İÇİN BİR HATIRLATMADIR’ 


Demir, Habertürk’te katıldığı programda ABD’nin yaptırım kararını ilişkin şöyle konuştu: “Bu yaptırımlar uygulanacak ise bu çerçevede olacağını bekliyorduk. Şimdi pek yorum yapmayayım ama beklenen yönde, zaten bahsettiğim gibi çeşitli görüşmelerde bu çerçevede yaptırımlar dillendiriliyordu. CAATSA bünyesinde yaklaşık 12 madde var, bunların bir kısmının uygulanacağı söyleniyordu, şimdi de bunu gördük. Etkilenme açısından da Savunma Sanayii olarak bu bizim azmimizi, kararlılığımızı, yerli ve milli imkanlarla savunma sanayimizi geliştirme konusunda bir hatırlatma oldu diyebilirim.

‘SOMUT BİR ETKİSİ OLACAĞINI SANMIYORUM’ 

“Somut bir etkisi olacağını sanmıyoruz. Zaten belirli bir süredir bu çerçevede kısıtlamalarla karşı karşıyaydık” diyen Demir şöyle devam etti: “Bu beklendiği için, pratikte de kısıtlamalara maruz kaldığımız için değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Tam tersine tüm sektör olarak tam bağımsız savunma sanayi dediğimizde, Cumhurbaşkanı’mızın bahsettiği, bizi talimatlandırdığı savunma sanayi meselesinin ne kadar ciddi, hayati olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu.”

DEMİR, CAATSA YAPTIRIM LİSTESİNDE…

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in adı, CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında yaptırım uygulama kararlarında geçiyor. 

Son güncelleme: 10:03 15.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı