• Turkhane Logo

Savcılıktan Ferhan Yılmaz açıklaması: Soruşturma titizlikle yürütülecek!

Cezaevinde bulunan Ferhan Yılmaz'ın işkence sonucu öldüğü iddiasıyla ilgili başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Otopsi raporu ve deliller ile birlikte soruşturma titizlikle yürütülecektir" denildi.

22:33 13 Nisan 2022 Çarşamba
Savcılıktan Ferhan Yılmaz açıklaması: Soruşturma titizlikle yürütülecek!
Cezaevinde bulunan Ferhan Yılmaz'ın işkence sonucu öldüğü iddiasıyla ilgili başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Otopsi raporu ve deliller ile birlikte soruşturma titizlikle yürütülecektir" denildi.


Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü olarak bulunan Ferhan Yılmazın işkence nedeniyle öldüğü iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İlk incelemede darp izine rastlanmadığı ve Ferhan Yılmazın cenazesinin otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma neticesinde müteveffanın teşhisi yakını Mehmet Emin Yılmaz’a yaptırıldıktan sonra Cumhuriyet Savcısı ve Doktor bilirkişisi ile yapılan ölü muayenesinde; müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamış olup müteveffa, kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.

Kamera kayıtlarının incelendiği, tanık ifadelerinin alındığı aktarılan açıklamada, Bununla birlikte; olay üzerinde tüm şüphelerin aydınlatılabilmesi için kurumdan kamera kayıtları, tanık beyanları dosyaya delil olarak alınmış olup gönderilecek olan otopsi raporu ve toplanacak tüm sair deliller ile birlikte soruşturma titizlikle yürütülecek ve neticelendirilecektir denildi.

NE OLMUŞTU?

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Ferhan Yılmaz, 9 Nisan günü hastaneye sevk edildi ve 10 Nisanda vefat etti. Yılmazın ölüm nedeniyle aileye kalp krizi olarak açıklandı.

Evrensel gazetesine konuşan Yılmaz’ın abisi Hikmet Yılmaz Biz yıkarken gördük, sanki boynuna çamaşır ipiyle asılmış gibi iz var, her iki gözü patlamış, gözlerinden kan geliyor, burnu sanki tamamen kırılmış pamuklarla doldurulmuş, göğüs kısmında büyük bir şişkinlik ve morluk var sanki ağaç saplanmış gibi. Üst dudağı neredeyse bir avuç kadar şişmişti. Sağ ayak kısmı dikişliydi dedi.

BU KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ BİRİNİN GÖRÜNTÜSÜ MÜ?

Ferhan Yılmazın yoğun bakımda tedavi olurken kaydedilen görüntülerinde burnunda tampon olduğu, dudağının şiştiği görülüyor.

Kardeşinin ölümünün aydınlatılması için çağıran Hükmet Yılmaz, Görüyorsunuz siz de… Dudaklarını, burnunu. Bu kalp krizi geçirmiş birisinin görüntüsü mü? Ne gıda zehirlenmesidir ne de kalp krizidir. Açık ve net kendini gösteriyor ki 90’lı yıllarda Diyarbakır Cezaevinde yapılan Silivri’de kardeşime yapılmıştır. Sorumluların görevden alınmasını ve yargılanmasını istiyoruz diye konuştu.

Son güncelleme: 22:33 13.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı