• Turkhane Logo

Savaş Rus Oligarklara yaradı: Rus milyarderlere 22 kişi katıldı

Forbes, dünyanın en zengin insanlarının listesini yayınladı. İçinde 110 Rus milyarder var ve bu sayı geçen yıla göre 22 kişi daha fazla.

16:31 10 Nisan 2023 Pazartesi
Savaş Rus Oligarklara yaradı: Rus milyarderlere 22 kişi katıldı
Forbes, dünyanın en zengin insanlarının listesini yayınladı. İçinde 110 Rus milyarder var ve bu sayı geçen yıla göre 22 kişi daha fazla.

TURKHANE.COM - MOSKOVA 
Ukrayna savaşı milyarderlerin sıralamasını değiştirdiği gibi, ilginç şekilde 22 milyarderin eklendiği dönem oldu. Rus milyarderlerin toplam serveti geçen yılki 353 milyar dolardan 505 milyar dolara yükseldi
Eurochem ve SUEK Holding kurucusu Andrey Melnichenko Forbes listesinde Rusya’dan ilk sırayı aldı. İlginç şekilde savaş döneminde serveti bir yılda iki kattan fazla artarak 25,2 milyar dolara ulaştı.
Norilsk Nickelin en büyük hissedarı Vladimir Potanin, derecelendirmenin ikinci sırasında yer alıyor, Forbes servetini 23,7 milyar dolar olarak tahmin etti.
Aslında savaşın ilk ayında Rus hisse senetleri fiyatları düştü ve  2022 başında derlenen ilk listedeki 140 milyarderin yalnızca 88’i Rus milyarder reytingde kaldı. Ama yıl içinde liste tekrar istikrara kavuştu ve yenileri eklenmiş oldu. 
Yaptırımlar endişesi hisseleri parçaladı
2022-2023te birçok milyarder, yaptırım tehdidi altında olduğundan hisseleri ve varlıklarını parçalara ayırdı: akrabalarına, arkadaşlarına, ortaklarına, yöneticilerine, eski meslektaşlarına, tröstlere ve hayır kurumlarına devirler gerçekleşti. Bütün bunlar sonuçları değiştirmiş oldu. 
Forbesin Mart sonu verilerine göre yayınladığı Rusya zenginleri listesinin ilk beş kişisi şu şekilde oluşuyor:
Andrey Melnichenko: Eurochem ve SUEK Holding kurucusu, 25,2 milyar
Vladimir Potanin: Norilsk Nickel, 23,7 milyar dolar.
Vladimir Lisin: NLMK Lojistik Firması, 22,1 milyar dolar
Leonid Mihelson: NOVATEH ve SİBİR, 21,6 milyar dolar
Aleksey Mordaşov: SEVERGROUP, 20,9 milyar dolar

Son güncelleme: 16:31 10.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı