• Turkhane Logo

SAT komandosu gördüğü işkenceleri anlattı

Murat Fırat, 15 Temmuz'da hangi gerekçeyle göreve gönderildiğini, gözaltına alındıktan sonra gördüğü insanlık dışı işkenceleri, 'komutanım' dediği insanların nasıl birer zalime dönüştüklerini ve ettiği yemini unutan doktorları anlattı.

18:13 30 Ağustos 2020 Pazar
SAT komandosu gördüğü işkenceleri anlattı
Murat Fırat, 15 Temmuz'da hangi gerekçeyle göreve gönderildiğini, gözaltına alındıktan sonra gördüğü insanlık dışı işkenceleri, 'komutanım' dediği insanların nasıl birer zalime dönüştüklerini ve ettiği yemini unutan doktorları anlattı.

İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra yaşadığı kötü muamele ve ağır işkenceleri anlatan Fırat kendilerine özel işkence yapılması için Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ne RAMBO lakaplı polisinin getirildiğini, RAMBO’nun tezahürat ve alkışlar eşliğinde işkence yaptığını söyledi.

15 Temmuz’da gözaltına alınan ve Su Altı Taarruz (SAT) birliğinde görev yapan astsubay Murat Fırat’ın ifadeleri yayınladı. Fırat’ın ifadeleriyle, o dönem görevine dönen Ergenekon sanıkları ile emekli askerlerin bizzat işkencelere katıldıkları mahkeme kayıtlarına geçti.

Nordic Monitor’ın aktardığı habere göre, Fırat, 17 Temmuz 2016’da SAT Komutanlığında, 17-18 Temmuz’da Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, 18-20 Temmuz İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 21 Temmuz’da da Silivri Cezevi’nde işkence gördüğünü 55 sayfalık ifadesinde ayrıntılarıyla anlattı.


Murat Fırat 7 Ocak 2020 tarihindeki duruşmada verdiği ifadede SAT birliği olarak defalarca son dakika gelen emirle Türkiye’nin her yerine terör saldırısı ihtimaliyle koruma görevine gittiklerini örnekler vererek anlattı.

15 Temmuz’da da terör saldırısı ihtimaliyle gece vakti Akıncılar Üssü’ne götürüldüklerini pistin yanında tel örgülerde sabaha kadar nöbet tuttuğunu anlatan Fırat sabaha karşı üs jetlerce bombalanınca ters bir şeylerin olduğunu anladıklarını ve geri dönme emri aldıklarını söyledi,

İŞKENCE İÇİN RAMBO LAKAPLI POLİS GETİRİLMİŞ

İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra yaşadığı kötü muamele ve ağır işkenceleri anlatan Fırat kendilerine özel işkence yapılması için Beykoz Emniyet Müdürlüğü’nden RAMBO lakaplı polisinin getirildiğini, RAMBO’nun tezahürat ve alkışlar eşliğinde işkence yaptığını söyledi.

Murat Fırat’ın ifadeleri şöyle;

“Hastaneden darp raporu aldıktan sonra Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldük. Ellerimiz arkadan kelepçeli olduğu halde yere yatırıp işkence yaptılar. İçeri giren herkes küfür ediyor tekmeliyor, üzerimde tepiniyor tükürük, salya atıyor ve bağırıyordu.

YAPTIKLARI İŞKENCEYİ KAYDA ALMIŞLAR

“Emirle gittiğimizi söylüyor darbeci olmadığımızı haykırıyorduk. Ama nafile. İpini koparan boğa gibi soluyor bağırıyor ve darp ediyorlardı. Bunlar yaşanırken bazıları da yaptığı işkenceleri cep telefonu ile kayıt altına alıyordu.

İŞKENCECİ YÜZBAŞI LEVENT BAHADIR VE KOMİSER ALPER KORKMAZ

Bu görüntüler benden sonra SAT birliğe gelip geceyi birlikte geçirmek zorunda kalan Mustafa Avşar’a birliğimizde görevli yüzbaşı Levent Bahadır tarafından gösterilmiş. Eğer istediği şekilde ifade vermezse onun da sonunun bu şekilde olacağı yönünde tehdit edilmiştir.

SAT komutanlığında görevli deniz yüzbaşı Levent Bahadır’dan ve bize işkence yapan komiser Alper Korkmaz ve ekibinden elde edilerek dosyaya kazandırılmasını talep ediyorum.

İşkenceler devam ederken yoğun bir tezahürat altında RAMBO lakaplı polis odaya girdi. İçeridekiler çok sevinmiş ve bunu yaptıkları övgü dolu sözlerle dile getiriyorlardı. RAMBO tezahürat eşliğinde teçhizat ve silahını çıkardı, usta bir işkenceci gibi vazifesine başladı.

RAMBO BURNUMU VE KABURGAMI KIRDI

RAMBO çok vurduğundan olacak elleri ağrıdığı için eline eldiven istedi. Eldiveni taktıktan sonra kaldığı yerden devam etti. Sonuç olarak RAMBO yaptığı işkenceler sonucunda burnumu ve kaburgamı kırdı. Her iki kulak zarımı patlattı. Çenemde üç santim yarık oluşturdu.

“Oda dolup dolup boşalıyordu. Her gelen ana avrat küfür ediyor, türlü işkenceler yapıyordu. Saatler geçiyor işkenceye devam ediyordu. Yerler kan oluyor bir süre sonra temizleniyor ancak işkenceler hiç hız kesmediği için tekrar her yer kan oluyordu.

Aşırı kan kaybından olsa gerek çok susamıştım. Su istediğimde adının Mehmet olduğunu duyduğum özel harekat polisi ağız dolusu yüzüme ve ağzıma tükürdü. Başka su istiyor musun dedi. Tekrar tüküreceği için sustum.

4 YAŞIMDAKİ KIZIMA KADAR KÜFRETTİLER

Hem anneme hem eşime ağza alınmayacak küfürler ediliyordu. Bir polis memuru 25 yaşlarında, kumral zayıf ve saçları uzundu. Saçlarını atkuyruğu şeklinde bağlamıştı. İnsanlıktan nasibini almamış bu yaratık söyledikleri küfrün aynısını 4 yaşındaki kızlarım içinde sarf etti.

ANNEME KÜFRETMEM İÇİN YORULANA KADAR VURDULAR

Aynı polis anneme küfür etmem için işkence yaptı,sana o küfrü muhakkak söyleteceğim diyerek vurmaya başladı.Yorulana kadar vurdu.En son yorulup bıraktı.O aşağılık sözleri söyletemedi. Bana yenildi.Yenik ve ezik bu polis memurunu nerede görsem tanırım yüzünü asla unutmam.

AMİRAL TURHAN ECEVİT İŞKENCE İÇİN İSTEKTE BULUNMUŞTU

İşkenceler devam ederken arada bir kim o Almanya’da sorgulama eğitimi alan diyerek yanıma geliyor. Bana ekstra işkence ve hakarette bulunuyorlardı. Çünkü bu SAT komutanı Amiral Turhan Ecevit’in özel isteği idi. Polislerde Turhan Ecevit’in bu isteğini hiç kırmadı.

Sonra Vatan Emniyet KOM şubeye götürüldük. İçeri alınırken bir polis memuru elimi bıçakla kesti ve üç santim yara oluşturdu. Elimden kan akarken pis bir paçavrayı kanı kesmem için verdiler. Paçavrayı alıp elimde açılan yaranın üzerine bastırdım.

DOKTOR PATLAMIŞ KULAĞIMDAKİ KANA KİR DEDİ

Bezmialem Hastanesi’nde beyin tomografim çekildi. Elime dikiş atıldı. Doktora iki kulak zarımın patlak olduğunu ve kulaklarımdan kan geldiğini söyledim. Doktor sadece kir olduğunu başka bir şey görmediğini söyledi.Oysa görmüş olduğunu şey kandan başka bir şey değildi.

Beni SAT komutanlığında darp eden ağır hakaret eden yüzbaşı Erdal Çerçi ve üsteğmen Uğur Günaslan’dan yine beni darp eden astsubay Burak Çelik’ten bana şerefsiz diye hakaret eden Ercan Kireçtepe’den ki tuğamiral rütbesinde Akdeniz Bölge Komutanı olarak görev yapıyor.

Komuta ettiği birlikte bana işkence yapılmasına hakaret edilmesine müsaade eden, beni başıma silah dayayarak ölümle tehdit eden ve polislere bana ekstra işkence yapılması yönünde telkinde bulunan SAT komutanı amiral Turan Ecevit’ten, ki bana SAT komutanlığında yapılan yukarıda saymış olduğum işkencelere birlik personeli olan Astsubay Celalettin İyigör, Yüzbaşı Özgür Kaya, Binbaşı Alper Çabuk, Binbaşı Şükrü Cömert, Astsubaylar Sabri Soylu, Cevdet Eryiğit, Metin Talan, Üsteğmen Tolga Leblebiciler, Üsteğmen İsmet Elmas, astsubay Hikmet Gürer, emekli binbaşı Ertan Kahya, emekli albay Ali Türkşen, emekli binbaşı Levent Bektaş ve şu an hatırlamadığım yada görmediğim daha bir çok kişi şahit olmuştur.

“Ayrıca burada Alper Korkmaz ile ilgili bir açıklama yapmak istiyorum. Alper Korkmaz, TC no 39604233842, 2006 devresi Başkomiser. 677 KHK ile meslekten ihraç edilmiş. 2016/149463 soruşturma numarasıyla hakkında Fetö üyeliğinden soruşturma açılmış.”

Son güncelleme: 18:13 30.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı