• Turkhane Logo

Saray’ın İletişim Başkanlığı, hızlı haber üretimi için yapay zeka kullanacak

17:50 13 Aralık 2023 Çarşamba
Saray’ın İletişim Başkanlığı, hızlı haber üretimi için yapay zeka kullanacak





Sosyal medyadaki trol hesaplarıyla muhaliflere yönelik itibar suikastları düzenleyen Saray’ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yapay zeka teknolojilerini medyada kullanmak için çalıştıklarını kaydetti. Altun, yapay zeka ile hızlı ve kişiselleştirilmiş haberler üretebileceklerini kaydetti.



Birçok kez sosyal medyada kurduğu trol ordusuyla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şimdi de yapay zeka teknolojilerinin medyada kullanımı için çalıştıklarını söyledi. Yapay zekanın büyük bir imkan olduğunu vurgulayan Altun, “Yapay zeka karşısında, yapay zekanın medyada kullanımı konusunda cesur olmalıyız” dedi.



BİZ BU İMKANDAN NASIL FAYDALANACAĞIZ?



Altun, “Medyada Yapay Zekayı Yönetmek” başlıklı forumda yaptığı konuşmada, medyada yapay zekayı yönetmek üzerine yoğunlaştıklarını söyledi. Yapay zekanın medya dünyasının önemli bir gerçekliği olduğunu belirten Altun, “Sorumuz şu, biz bu gerçekliği nasıl yöneteceğiz? Bu imkandan nasıl faydalanacağız, bu meydan okumayı nasıl yöneteceğiz?” dedi.



HIZLI HABER ÜRETEN YAPAY ZEKA KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ İÇERİK SUNABİLİR



Yapay zekanın büyük veri analizi ve dil işleme yetenekleriyle hızlı haber üretme kabiliyeti olduğunu belirten Altun, “Bu nedenle medyada çok önemli bir cazibe unsuruna dönüştüğünü biliyoruz. Yine yapay zeka, bünyesindeki algoritmalarla medya tüketicisine kişiselleştirilmiş içerik sunabilir. Yapay zekanın medyadaki kullanım biçimlerinden bir diğeri de medya içeriğindeki görsellerin çözümlenmesi, tasnif edilmesi ve etiketlenmesidir. Bunlarla birlikte, yapay zekanın ses analiz kabiliyeti de bugün medyada onu işlevsel kılan unsurdur” dedi.



YAPAY ZEKANIN MEDYADA KULLANIMINDA CESUR OLMALIYIZ



Yapay zekanın medyada kullanımı konusunda cesur olunması gerektiğini belirten Altun, “Cesur olmaktan başka bir şansımız yok. Tarihe, kültüre, insani kabiliyetlerimize ve birbirimize güveneceğiz. Bununla birlikte bu cesaret ve güvene, mutlak surette stratejik bir ihtiyat da eşlik etmelidir. Buna da mecburuz” dedi.







Hatırlanacağı üzere Fahrettin Altun para karşılığı İsrail basınına kendi aleyhine haber yaptırmıştı




Fahrettin Altun, para karşılığında İsrail basınında kendi ‘aleyhine’ haber yaptırmış!

Son güncelleme: 17:50 13.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı