• Turkhane Logo

"Saray'dan onay çıkmadı, tutuklanan müteahhitlerin paraları yurt dışına kaçtı"

Gazeteci Barış Pehlivan, depremde yıkılan evlerin müteahhitlerine ilişkin Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yasanın Saray tarafından onaylanmadığını duyurdu.

10:05 24 Şubat 2023 Cuma
Gazeteci Barış Pehlivan, depremde yıkılan evlerin müteahhitlerine ilişkin Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yasanın Saray tarafından onaylanmadığını duyurdu.

Gazeteci Barış Pehlivan, Kahramanmaraş depremlerinde yaptıkları evlerin yıkılması sonrası tutuklanan müteahhitlerin mal varlıklarının yurt dışına kaçırıldığını açıkladı. 

SARAYDAN ONAY ÇIKMADIHalk TV canlı yayınında edindiği bilgileri paylaşan Pehlivan, Adalet Bakanlığının tutuklanan müteahhitlerin mal varlıklarına el konulması için hazırlık yaptığı ancak Sarayın bu öneri hala onaylamadığını belirtirken; Depremde hayatını kaybeden binlerce insanın yakınları, yaralananları; müteahhit şirketlere tazminat davaları açacak. Yıllar sürecek bu davalar. Yıllar sonra o açılacak davaların sonuçlarını söylüyorum. Bütün şirketler iflas ettik, paramız yok ki diyecekler. Beş kuruş para alamayacak depremzedeler. Hapistekiler milyonluk adamlar. Gerçekten iflas mı edecekler? dedi. 
Pehlivan şöyle konuştu:
CMK 128 vardır. Ne der biliyor musunuz? Belli suçlarda suç şüphesi olan adamın mal varlıklarına el konulur. Bankasındaki parasına bloke konulur. Ve CMK der ki, şu suçlardan el koyabiliriz. Ama ne yoktur, olası kasıtlı yoktur, bilinçli taksir yoktur. Yani şu an deprem müteahhitlerinin yargılanacağı maddelerde o müteahhitlerin mal varlıklarına el konulamıyor. Şu hapiste olan müteahhitlerinin mal varlıklarına el konulmasına kanun izin vermiyor. 
Bir tane noterlik işleme bakar, birine vekalet verirsiniz. Paralar yurt dışına çıkarılıyor şu an. Soylu diyor ki, yurt dışı yasağı koyduk. Yurt dışı yasağı koydun da parası gitti. Şu an paraları kaçılıyorlar. Binlerce depremzede dava açtığında, iflas ettik diyecekler. 
Duydum ki: Adalet Bakanlığı bunun farkına varmış. Biz mal varlıklarına el koyamıyoruz. Adalet Bakanlığı bu depremden sonra bir yasa hazırlığı yapmış, tutuklananların mal varlıklarına el konulması için. Ancak hala yukarının onayı bekliyor. Geçmiş 2-3 hafta. Ama o paralar gitti. Saraydan onay çıkmamış ve paralar kaçırılmış.

Son güncelleme: 10:05 24.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı