• Turkhane Logo

Sarayda rüşvet ağına ‘suç duyurusu’

Muhalefet hareket geçti; Belgeli açıklamada gözler Cumhuriyet savcılarında

03:11 29 Ağustos 2022 Pazartesi
Sarayda rüşvet ağına ‘suç duyurusu’
Muhalefet hareket geçti; Belgeli açıklamada gözler Cumhuriyet savcılarında

Sedat Peker’in son yolsuzluk ve rüşvet ağı açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Peker’in iddialarına göre aralarında Saray’da danışmanlık yapanların da bulunduğu birçok isim sermaye piyasasında ‘rüşvet ağı’ kurarak iş insanlarına baskı kurdu. Bugüne kadar muhalefetten aradığı desteği bulamayan Sedat Peker’in son paylaşımları siyasi partiler de harekete geçirdi.

MUHALEFET HAREKETE GEÇTİ

CHP, Gelecek Partisi ve DEVA, ‘Saray’a uzanan rüşvet ve yolsuzluk ağıyla ilgili iddialara ilişkin hafta içinde suç duyurusunda bulunacak. Bugüne kadar Sedat Peker’in iddialarına ilişkin hiç bir girişimde bulunmayan Cumhuriyet savcılarının ne yapacağı merakla bekleniyor.


Sedat Peker, ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın adının geçtiği, bir ‘suç örgütü’ iddiasında bulundu.

RÜŞVET AĞI İFŞA OLDU

SPK’dan Saray’a uzanan rüşvet ağını belgeleriyle ifşa oldu. Normal şartlarda hiç bir suç duyurusuna gerek kalmadan Cumhuriyet Savcılarının res’en soruşturma açması ve delillere dayanan iddiaları derhal araştırması gerekiyor. Zira Sedat Peker’in açıklamalarında adı geçen iş insanı Mine Tozlu da kendisinden söz konusu ‘rüşvet kanalıyla’ para istendiğini bizzat doğruladı. Tozlu, “SPK başkanıyla görüşmek için talep ettiği her görüşmeyi reddedip malum rüşvet kanalına yönlendirdiler.” dedi.

PARA VERMEDEN BU İŞ OLMAZ!

Tozlu, katıldığı televizyon programında ise şunları söyledi: “Ali Fuat Bey (SPK’ya) başkan olduğunda kendisiyle sermaye artırımı başvurum hakkında randevu talebinde bulundum. Hiçbir şekilde bana bir randevu verilmedi. Bunun üzerine araya giren kişiler bana Zehra ile görüşmem gerektiğini, onun ilgilendiğini söylediler. Erzurum’a gittim. Zehra hanımla görüştüm. Ankara’ya dönünce bana haber yolluyorlar, ‘Para vermeden bu işler olmaz’ diyorlar.”

Son güncelleme: 03:11 29.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı