• Turkhane Logo

Saray'da asgari ücret toplantısı

Milyonların dört gözle beklediği asgari ücretle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret gündemiyle kabul etti.

01:28 22 Aralık 2022 Perşembe
Saray'da asgari ücret toplantısı
Milyonların dört gözle beklediği asgari ücretle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret gündemiyle kabul etti.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen asgari ücret zammıyla ilgili Sarayda yeni bir toplantı gerçekleştirildi.
Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla beklenirken, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarayda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşme saat 21.40da başladı.
ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAKErdoğan, grup toplantısında Bilgin ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve yeni asgari ücreti 22 Aralıkta açıklayacaklarını bildirmişti. Erdoğan, Asgari ücret konusunu yarın yoluna koymuş olacağız diye konuşmuştu.
TÜRK-İŞ 9 BİN LİRANIN ALTINA İMZA ATMAYIZ DEMİŞTİAsgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında dün (20 Aralık) gerçekleştirdiği üçüncü toplantıda uzlaşı çıkmamıştı.Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin lira olduğunu ve bu rakamın altındaki herhangi bir kararı kabul etmeyeceklerini bildirmişti.
ERDOĞAN, TÜRK-İŞ’İN TALEBİNE KAPIYI KAPATTIPartisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türk-İşin 9 bin liralık asgari ücret talebinin sorulması üzerine, Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor şeklinde konuştu.
AÇLIK 8 BİNE, YOKSULLUK SINIRI DA 30 BİNE DAYANDIAsgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.
DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Araştırma Merkezi’nin (BİSAM) kasım araştırmasına göre açlık sınırı 7 bin 818 liraya, yoksulluk sınırıysa 27 bin 41 liraya çıktı.
Türk-İş’e göreyse açık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL.

Son güncelleme: 01:28 22.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı