• Turkhane Logo

Saray’a giden Metin Feyzioğlu ve Mehmet Akarca’ya sert eleştiri

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’yı eleştirdi.

13:18 07 Eylül 2020 Pazartesi
Saray’a giden Metin Feyzioğlu ve Mehmet Akarca’ya sert eleştiri
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’yı eleştirdi.



“Saray’a gidenlerin bedenleriyle birlikte ruh bütünlüklerini de sağlıklı bir şekilde taşıdıkları inancında değilim” dedi.

“Külliye’ye giden herkesin bir yargı mensubu olarak rahatsız olduğunu düşünüyorum” diyen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’e konuştu. Durakoğlu, şunları söyledi:


1 Eylül’de adli yıl açılışı külliyede yapıldı, bu yıl kimse tarafından tartışılmadı. Oysa geçen yıl en temel tartışma konularından biriydi.

/

Anayasanın 104. maddesine göre yürütmenin başı konumunda bulunan bir kimsenin yargının açılışını yapıyor olması, burada konuşma yapıyor olması, geçmiş yıllardan alışkın olduğumuz dinlemesi gereken noktadan, konuşması gereken noktaya bizzat kendisinin kendisini taşıması hiç tartışma konusu olmadı.

/

Yargının temel sorunları konuşulmadı. Sadece kendisinin değil, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı’nın da Yargıtay Başkanı’nın da çok muhlis bir dil kullanmaya özen de bence mekânın kendilerinde yarattığı psikolojik dille ilgili…



Oraya gidenlerin inanın bana bedenleriyle birlikte ruh bütünlüklerini de sağlıklı bir şekilde taşıdıkları inancında değilim. Külliye’ye giden herkesin bir yargı mensubu olarak rahatsız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Çok ciddi kaygılar içine girdim. Öyle anlıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı’nın zihninde farklı bir avukatlık tahayyülü var. Bu avukatlık tahayyülü mesleğin gelişimine yönelik bir gerçeklik ifade etse, hukuk devleti ya da yargı bağımsızlığına katkı verecek yeni bir düzenleme olsa kuşkusuz sevinç duyarım.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın kafasındaki modelde bir insanın suçlanmasıyla ilgili evrensel kabule ulaşmış, hukuk kriterleri yok. ‘Bu teröristtir’ diyor. ‘Bu teröristtir’ dediği kimsenin gerçekten terörist olup olmadığının hukuk devletindeki tanımı doğrudan doğruya bir mahkeme kararıdır. Ta Mecelle’den beri…

Son güncelleme: 13:18 07.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı