• Turkhane Logo

Şanlıurfa'da ev basıp mülteci kadına tecavüz eden polisler beraat ettirildi!

Mültecilerin evine basarak bir kadına tecavüz, 2 kadına da taciz eden polisler, DNA eşleşmesine rağmen beraat etti. Mahkeme mağdur kadınlara 'iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

17:54 18 Haziran 2021 Cuma
Şanlıurfa'da ev basıp mülteci kadına tecavüz eden polisler beraat ettirildi!
Mültecilerin evine basarak bir kadına tecavüz, 2 kadına da taciz eden polisler, DNA eşleşmesine rağmen beraat etti. Mahkeme mağdur kadınlara 'iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli B.G., A.O., M.K.Ş. ile H.Y.Y.  isimli 4 polis, 24 Şubat 2019 tarihinde arama kararı olmadan Suriyeli mültecilerin evine baskın düzenledi. İ.H.P. isimli sivil bir kişinin yönlendirmesiyle mültecilerin evini basan 4 polisten B.G. evdeki bir kadına tecavüz etti, diğer polisler ise iki kadını taciz etti. Taciz edilen kadının 27 Şubat 2019 tarihinde Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat etmesi üzerine olay ortaya çıktı.

Savcılık alınan ifadelerden sonra “Nitelikli cinsel saldırı”, “Konut dokunulmazlığını ihlal etme”, “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Basit cinsel saldırı” suçundan polisler ile sivil şahıs hakkında dava açtı.


Urfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde polis B.G.’nin tutuklu, diğer şahısların tutuksuz yargılandığı dava, tecavüz DNA eşleşmesi ile sabit olmasına rağmen beraatla sonuçlandı.

‘BİZ DEVLETİZ’ DİYE EVİ BASTILAR, KAFALARINA SİLAH DAYADILAR

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Barış Polat’ın haberine göre, şikayette bulunan 27 yaşındaki mülteci kadın, 15 Mart 2019 tarihinde polis karakoluna verdiği ifadesinde 24 Şubat 2019 tarihinde gece saat 02.00’de teyzesinin evinde misafir iken kapılarının çaldığını, “Polis kapıyı aç” denildiğini, ardından silahlı kişilerin eve girdiğini kaydetti.

Eve giren polislerden komiser A.O.’nun kendisini evdekilerden ayrı başka bir odaya götürdüğünü, burada “Sen aranıyorsun, sahte pasaport ve kimlik taşıyorsun, dediklerimi yapmazsan uyuşturucudan 15 yıl yatırırım. Biz devletiz” diyerek tehdit yoluyla tacize ettiğini anlattı.

TEŞHİS EDİLDİLER

Kadın, sonrasında odaya giren M.K.Ş. ve B.G. adlı polislerin de kendisini taciz ettiğini belirtirken, her 3 polisi de kollukta teşhis etti.

TECAVÜZ ETTİLER

Aynı evde bulunan bir diğer mülteci kadın ise kollukta verdiği ifadesinde, polis B.G.’nin kendisini başka bir odaya götürdüğünü ve burada tecavüz ettiğini kaydetti. Kadın, tecavüz eden polisin B.G. adlı polis olduğunu kollukta teşhis etti.

15 YIL HAPİS İLE TEHDİT EDİLDİ

Üçüncü kadın ise kollukta verdiği ifadesinde, polis B.G.’nin kendisini başka bir odaya götürdüğünü, burada taciz ettiğini ve daha sonra bir başka polisin tacizine uğradığını beyan etti, kendisini taciz eden şahsın B.G. olduğunu kollukta teşhis etti.

1 POLİS TUTUKLANDI

İfadelerin ardından 4’ü polis 5 kişi hakkında şikayetçi ve davacı olduklarını belirtti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olaya karışan polis memurları B.G., A.O., M.K.Ş. ile H.Y.Y. ve İ.H.P. adlı sivil şahıs tespit edildi.

4’ü polis 5 kişi 16 Eylül 2019 tarihinde savcılığa ifade verdi. Polis memuru B.G. 17 Eylül 2019’da 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. 5 İsim savcılıkta verdikleri ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti.

DNA ÖRNEKLERİ DOĞRULADI

Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderilen elbiseler üzerinde biyolojik inceleme yapılması talep edildiği, 25 Temmuz 2019’da hazırlanan raporda B.G.’den alınan DNA örneklerinin H.H.’nin elbiseleri üzerinde tespit edildiği ortaya çıktı. Tüm aşamalarda eve zorla girmelerini ve tecavüz ile taciz suçlamalarını reddeden polislerin, olayın sabahı evin kapısını bilgi amaçlı çalıp, itiraz üzerine bölgeden ayrıldıkları doğrultusunda tutanak hazırladıkları ve imzaladıkları ortaya çıktı.

Polis memuru B.G., aşamalarda verdiği ifadelerde H.H.’yi kendi isteği ve rızası ile emniyete ait araca alarak boş arazide ilişki yaşadığını, bunun bahsedilen olay gününden sonra yaşandığını ileri sürdü.

MAHKEME ‘İFTİRA’ DEDİ, MAĞDURLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen kamu davasında B.G. 30 Ocak 2020 tarihinde görülen duruşmada tahliye edildi. Savcılık, yapılan yargılamanın sonucunda verdiği mütalaada, sanıkların cezalandırılması için “Yeterli, şüpheden uzak” delil bulamadığı için sanıkların beraatını, müştekiler için ise “İftira atma” suçlaması ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme savcılığın mütalaası doğrultusunda polisler ve sivil şahız hakkında ayrı ayrı beraat kararı vererek, müştekiler hakkında “İftira atma” gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme heyeti verdiği kararın gerekçesini de 2 Mart 2021’de yazdı.

Son güncelleme: 17:54 18.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı