• Turkhane Logo

Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel felaketinde can kaybı artıyor

Sağanak yağış sonucu oluşan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Adıyaman'da depremzedelerin yerleştirildiği çadır kent sular altında kaldı.

09:49 16 Mart 2023 Perşembe
Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel felaketinde can kaybı artıyor
Sağanak yağış sonucu oluşan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Adıyaman'da depremzedelerin yerleştirildiği çadır kent sular altında kaldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman ve Şanlıurfada bu kez aşırı yağışlar can kaybına neden oldu. İki kentte sel nedeniyle en az 14 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede etkili olan sel nedeniyle Şanlıurfada 12, Adıyamanda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada da Adıyaman’ın Tut ilçesinde son 24 saatte metrekareye 136 milimetre yağış düştüğü belirtilerek Bir konteynerdeki su baskını sonucunda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kayıp 3 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir bilgisi verilmişti.

Adıyamanda ilçe merkezinden geçen derenin taşmasının ardından devam eden arama kurtarma çalışmasında bir kadının daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Çadır kentleri su bastı
Yağmur nedeniyle Adıyamanda depremzedelerin yaşadığı çadır kentlerde çadırları su bastı. Bu bölgelerdeki vatandaşlar, KYK yurtlarına yerleştirildi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar ise suda mahsur kaldı.

Sincik ilçesine bağlı Subaşı ile Taşkale köyü arasında bulunan ilçenin tek bağlantı köprüsü derenin taşmasıyla araç trafiğine kapandı. Derenin taşması sonucu köprüde göçükler oluştu.

DHAda yer alan habere göre, Malatyanın Doğanşehir ilçesinde kurulan çadırlar da selden etkilendi. Birçok çadırı su basarken afetzedeler zor anlar yaşadı.

Şanlıurfa: 12 ölü
Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfada ise hayatını kaybedenlerin sayısı 12ye yükseldi.  AFADdan yapılan açıklamada kentte dört kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.
AFADın açıklaması sonrasında ihbar üzerine bölgeye giden ekipler, Tandoğan Mahallesinde bulunan Yavuzlar Apartmanının bodrum katındaki dairede Suriye uyruklu olduğu belirtilen beş kişinin cansız bedenlerine ulaştı.

Öte yandan Abide Köprülü Kavşağının alt geçidinden vinç yardımıyla 34 BAS 626 plakalı hafif araç çıkarıldı. Araçta yapılan incelemede 2 kişinin cansız bedeni bulundu. Alt geçitte sürüdrülen çalışmalar sırasında ilerleyen saatlerde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Böylelikle kentteki sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12ye yükseldi.

Habertürke konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Çok yoğun bir yağış aldı Şanlıurfa. Ortalama 50 kilogram yağış alırken, 200 kilogram yağış aldık. Ekipler sular altında kalan yerlere müdahale ediyor... Olağanüstü bir durum söz konusu dedi. Vali daha önce yaptığı bir açıklamada ise Şanlıurfanın yıllık yağış ortalamasının 450 kilogram olduğunu söyledi.

Şanlıurfada yaşanan sel nedeniyle kentin simgesi Balıklıgöl taşmış, çok sayıda ev ve araç su altında kalmıştı. Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde de su altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesini su basarken kentte eğitime bir gün ara verildi.

Son güncelleme: 09:49 16.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı