• Turkhane Logo

Sanki garnizon komutanı: 200 asker yığarım buraya!

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde demir madeni arayan Fimar isimli madencilik şirketinin bir yetkilisi, köylerini korumak için direnen bölge halkını asker çağırmakla tehdit etti.

21:01 10 Eylül 2020 Perşembe
Sanki garnizon komutanı: 200 asker yığarım buraya!
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde demir madeni arayan Fimar isimli madencilik şirketinin bir yetkilisi, köylerini korumak için direnen bölge halkını asker çağırmakla tehdit etti.



Fimar Madencilik şirketinin Kemaliye ilçesi Ağıl Köyü’ndeki demir arama faaliyeti, bölgedeki köy dernekleri tarafından yargıya taşınmasına rağmen devam ediyor.

ASKERİN TIRNAĞI İÇİN BAŞIMI KESERİM


Sürekli farklı ruhsatlarla faaliyetini sürdürerek bölge halkının yıldırmaya çalışan şirketin son yaptığı da sosyal medyada gündem oldu. Bir şirket yetkilisinin, köylüleri bölgeye asker çağırmakla tehdit ettiği anlaşıldı. Sosyal medyaya yansıyan bir görüntüde yetkili direnen köylüleri, ”200 asker yığarım buraya” diyerek tehdit ettiği duyuluyor. Yetkilinin tehdit ettiği köylülerden biri, “Askerin tırnağı için ben başımı keserim” diyerek cevap verdi.

Köylülere CHP sahip çıktı. Yaşanan tehdit sonrası yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Buradan sesleniyorum. Kemaliye’de yurttaşları 200 askerle tehdit edenler bilmelidir ki, bu devran hep böyle gitmez; doğaya vereceğiniz zarar, doğasını, toprağını, yaşamını savunan halka karşı doğrulttunuz tehdit cezasız kalmaz. Bu sürecin takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Asker, bu toprakları korumakla görevli halk çocuklarıdır diyen Öztunç: ”Askerimiz sizin zenginliğinizin, sömürü düzeninizin bekçisi değildir. Sizin hukuksuz, keyfi, gücünü sermayeden alan cüretinizin parçası edilemez. Erzincan’da yabancı şirketlerin nasıl rüşvet ağlarını işlettiğini biliyoruz. Bu rant ve rüşvet ağları nasıl bir teminat vermektedir ki, bir şirket personeli köylülerimizi 200 askeri sahaya getirmekle tehdit edebiliyor” ifadelerini kullandı.
  Madene karşı suyunu, toprağını savunan köylüye tehdit: İstersem buraya 200 asker yığarım | Erzincanın Kemaliye ilçesinde Fimar isimli madencilik şirketinin bir yetkilisi, madene karşı direnen bölge halkını Buraya 200 tane asker yığarım sözleriyle tehdit etti. pic.twitter.com/OMszBJuauA — Yaşar Usta (@yasarustaportal) September 10, 2020
 

Son güncelleme: 21:01 10.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı