• Turkhane Logo

Sancar: Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim, bu karanlık düzen yıkılsın

HDP Parti Meclisi, Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan başkanlığında Ankara’da toplandı. Toplantıda siyasal gelişmeler ve yeni dönem demokratik mücadele programı ele alınacak.

15:26 05 Haziran 2021 Cumartesi
Sancar: Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim, bu karanlık düzen yıkılsın
HDP Parti Meclisi, Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan başkanlığında Ankara’da toplandı. Toplantıda siyasal gelişmeler ve yeni dönem demokratik mücadele programı ele alınacak.



HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Parti Meclisi’nin açılış konuşmasında, Mehmet Ağar’ın Uğur Mumcu cinayeti için kullandığı ‘tuğla’ya işaret ederek, “Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim bu karanlık düzen yıkılsın. Tuğlayı çekin failli meçhuller aydınlığa kavuşsun, hakikat ortaya çıksın” dedi.

‘KÖKLERİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR’ 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Mithat Sancar, güncel gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. “1993’te başlatılan, 90’larda başlatılan konsepti, 93 konsepti olarak adlandırıyorduk” diyen Sancar, “Elbette Türkiye’de mafya-devlet-çete ilişkileri sadece o dönemde ortaya çıkmadı. Bunların kökenleri çok eskilere dayanıyor ama Kürt sorununda çözümsüzlük, imha, inkar ve savaş politikalarının böyle bir mafyatik düzeni üretmesi konusunda en somut bilgiler 90’larda ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

‘SEDAT PEKER’İN İFŞAATLARIYLA ORTAYA ÇIKAN DÜZEN 2015 KONSEPTİDİR’ 

Sedat Peker’in ifşaatlarına değinen Mithat Sancar, “Şimdi yaşadığımız düzen, Sedat Peker’in ifşaatlarıyla ortaya çıkan düzen 2015 konseptidir” dedi. Sancar şöyle devam etti: “2015 konseptinin diğer boyutuna gelecek olursak, 7 Haziran seçimleri AKP’nin ülkede tek adam rejimini kurma hayallerini yıktı. HDP yüzde 13,1 oy oranıyla ve bu oy oranından çok daha büyük olan siyasi etkiyle AKP’nin hayallerinin önüne duvar ördü. Bu da AKP’nin unutmadığı bir acıdır. Bunun da intikamını almaya çalışıyorlar.”

‘KAYNAĞINI, KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜMSÜZLÜK POLİTİKALARINDAN ALIYOR’

Topyekun savaş politikasının mafyatik ilişkileri canlandırdığını kaydeden Sancar, “2015’ten itibaren devreye soktukları topyekün savaş politikası tıpkı 90’larda olduğu gibi mafyatik ilişkileri canlandırdı, devletin bütünüyle hukukun dışına çıkmasına yol açtı ve demokrasi adına ne varsa silip süpürülmesi politikalarının hayata geçirilmesine vesile oldu.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ, 5 NİSAN 2015’DE BİTTİ’ 

Devlette çöküş, toplumda çözülme ve çürüme esas kaynağını Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarından alıyor ve buna bağlı olarak topyekün savaş ve imha konseptinden alıyor. Çözüm Süreci ne zaman bitti? Bana göre çözüm sürecinin bittiği tarih 5 Nisan 2015’dir. O tarihte HDP heyeti İmralı’da Abdullah Öcalan ile son görüşmeyi gerçekleştirdi. Ondan sonra da görüşme olmadı” şeklinde konuştu.

‘GELİN HEP BİRLİKTE TUĞLAYI ÇEKELİM VE BU KARANLIK DÜZEN YIKILSIN’

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, açıklamalarına şöyle devam etti: “Geniş çevreler gelişmeleri seyretmek niyetinde olsalar bile HDP durmayacaktır. HDP, geleneğinden aldığı güçlü direniş mirasıyla geleceği inşa etme mücadelesini kararlılıkla büyütecektir ve mutlaka başarıya ulaştıracaktır. Eğer güçlerimizi birleştirirsek kazanma imkanımız daha da büyüyecektir. Bu, düzeni değiştirme süresini kısaltacaktır. Faili meçhul cinayetleri hatırlıyorsunuz, biz o dönemle sembolleşen bir sözü tekrar sizlere sunalım.

UĞUR MUMCU SUİKASTİ… 

Uğur Mumcu’nun katledildiği olayın hemen ardından Mehmet Ağar ailenin yanına gitmişti ve Güldal Mumcu orada geçen diyalogları orada paylaştı. Neden failler bulunmuyor, neden bunlar yaşanıyor sorusuna Mehmet Ağar’ın verdiği cevap ‘Bir tuğlayı çekersek duvar yıkılır’ şeklindeydi. Maalesef o dönem o tuğlayı çekmeyi başaramadık ama şimdi bunu başarmak zorundayız. Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim bu karanlık düzen yıkılsın. Tuğlayı çekin failli meçhuller aydınlığa kavuşsun, hakikat ortaya çıksın.

‘TUĞLAYI ÇEKELİM, ÇÖZÜMSÜZLÜK POLİTİKALARI SON BULSUN’ 

Gelin hep birlikte tuğlayı çekelim, kirli savaş politikaları son bulsun. Tuğlayı çekelim, Kürt sorununda inkar ve imha politikası sona ersin. Tuğlayı çekelim, barış ve demokrasi yolunu açalım, bu mafyatik düzeni tarihe karıştıralım. Tuğlayı çekelim, iş, aş, ekmek ve özgürlük yolunu sonuna açalım. Tuğlayı çekelim, doğa talanına son verelim, kadın kıyımına son verelim. Tuğlayı çekelim, çözümsüzlük ve tecrit politikaları son bulsun, siyasi rehineler özgür kalsın.”

Son güncelleme: 15:26 05.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı