• Turkhane Logo

'Şam ordusu, TSK’nin İdlib’in güneyindeki gözlem noktasını kuşattı'

Türkiye, Rusya ve Suriye rejimi arasındaki İdlib krizi giderek büyüyor.

14:48 23 Ağustos 2019 Cuma
'Şam ordusu, TSK’nin İdlib’in güneyindeki gözlem noktasını kuşattı'
Türkiye, Rusya ve Suriye rejimi arasındaki İdlib krizi giderek büyüyor.

Esada bağlı ordu güçlerinin İdlibdeki Han Şeyhunu ele geçirmesinin ardından Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İdlib’in güneyinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait gözlem noktasının rejim güçleri tarafından kuşatıldığını öne sürdü.

Awsatta yer alan habere göre, SOHR Direktörü Rami Abdurrahman AFP’ye verdiği demeçte, “Rejim güçleri, İdlib’in güneyi ve Hama’nın kuzey kırsalında bulunan tüm köy ve kasabaların kontrolünü sağladıktan sonra şu anda TSKnin Morekteki gözlem noktasını kuşatıyor” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada da TSK üssünün kuşatıldığına dair bazı fotoğraf ve videolar paylaşılıyor.


  #SONDAKİKA
Suriye rejim ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye / Morek’te bulunan üssünün yaklaşık 50 metre yakınına kadar geldi.

Videoda Suriye rejim askerleri, TSK üssünü gösteriyor. Türk askeri, Suriye’de tam olarak kuşatma altında. pic.twitter.com/OnrvLQKunV — İbrahim Haskoloğlu (@haskologlu) August 23, 2019

SOHR, ayrıca, dün gece yarısından sonra Güney İdlib kırsalında bulunan Maaret el-Numan şehrinde düzenlenen varil bombalı saldırılarda biri çocuk üç sivilin hayatını kaybettiğini, altı kişinin de yaralandığını açıkladı.

  Rusya destekli Esed rejimi dokuz numaralı gözlem noktamızın bulunduğu Morek kentine girmeye başladı. #Syria

Türk askerleri ve Esed rejim askerlerinin karşı karşıya gelmesi artık an meselesi pic.twitter.com/02yIaS3KFW — Yaser Emre (@yasiremres) August 23, 2019

Rejim güçleri, 5 Ağustosta ateşkesin bozulmasından bu yana, Rusyanın da desteğiyle kontrol altına aldıkları alanların sayısını 23e çıkararak, stratejik Han Şeyhun kasabasını ele geçirmişti.

Gerginliğin Azaltılması Bölgesi’nde gerginliğin başladığı 30 Nisan’dan bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 761’e yükseldi.

Son güncelleme: 14:48 23.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı