• Turkhane Logo

Saldırıya uğrayan Sümeyye Öztekin: Seçim malzemesi olmak istemiyoruz

15 Temmuz’dan bu yana insanları haksız hukuksuz yere damgalayan, ötekileştiren bir dil kullanan siyasilerin toplumu getirdiği noktaya bir örnek de seçime birkaç gün kala Adana’da yaşandı.

18:55 30 Mart 2019 Cumartesi
Saldırıya uğrayan Sümeyye Öztekin: Seçim malzemesi olmak istemiyoruz
15 Temmuz’dan bu yana insanları haksız hukuksuz yere damgalayan, ötekileştiren bir dil kullanan siyasilerin toplumu getirdiği noktaya bir örnek de seçime birkaç gün kala Adana’da yaşandı.




Adana’da yolda yürüyen çarşaflı iki genç kıza, başı açık bir kadın tarafından yapılan saldırı sosyal medyada gündem oldu. 27 Mart’ta gerçekleşen olayda Yaren Demir ve Sümeyye Öztekin’e, bir kadın önce hakaret etmeye başlıyor, “F… deyip” onları sözleriyle taciz ediyor.


Hızını alamayan saldırgan kadın, kızların üzerine yürüyüp örtüsünü açmaya çalışıyor ve yüzünden yaralıyor. Adana’da yaşanan bu olay “Başörtüsüne çirkin saldırı” başlığı ile havuz medyasında AKP’nin propagandası haline geliyor.

Saldırgan kadının hakaretlerine ve fiziki müdahalesine maruz kalan genç kızlar ve babaları, dün televizyon kanallarına röportaj verdiklerini ve bu olayın ekranlarda seçim malzemesi olarak yansıtılmasını istemediklerini belirtti.

A HABER’E RÖPORTAJ VERDİM İNŞALLAH YAYINLARLAR!

Yaren Demir’in babası Ahmet Demir sosyal medya hesabından önce kızının ve arkadaşının yaşadığı olayı anlattı, sonra hastane raporunu ve saldırının videosunu yayınladı.

Bu sabah ise İHA, DHA ve A Haber’e röportaj verdiklerini söyleyerek, “Bu yaşadığımız olay çok korkunçtur ama falan- filan partiyi değil de toplumu bu duruma getirenleri ilgilendirir. Güvenli bir toplum vaadleri verenler bu durumu düşünmeli… Bu olayı partilere yem yapmayacağım. Dün İhlas Haber, DHA ve A Haber’e röpörtaj verdik partiler videoyu kendilerine çekip seçim malzemesi yapmasınlar istedim inşallah yayınlarlar.” dedi.

İŞTE MEYDANA GETİRDİĞİNİZ TOPLUM!

Sümeyye Öztekin de Twitter hesabından,”Dün bazı sıkıntılardan dolayı videoyu bugün paylaştık. Bizim ‘f…’ olduğumuzu, Bu ülkenin ‘Türkiye Cumhuriyeti’ olduğunu, bizden dolayı ekonominin zarar gördüğünü ve bizim bu ülkede yaşama hakkımızın olmadığını söyledi. İşte meydana getirdiğiniz toplum!” diyerek tepkisini dile getirdi ve ekledi: “Yaklaşık 4-5 saattir tv kanallarının isteği üzerine röportajlar yaptık. Bu olayı seçimlere çekmemelerini ve partilere malzeme olmamasını söyledik. Öyle olmasını temenni ediyoruz.”

28 ŞUBAT DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTEYE GİREMEYEN BAŞÖRTÜLÜLER ŞİMDİ SOKAKTA YÜRÜYEMİYOR

Saldırı sosyal medyada büyük tepki çekti. Ötekileştirici ve saldırgan bir dil kullananan siyasetçiler eleştirildi, ‘kabadayı’ siyasiler olduğu sürece bu olaylarının yaşanacağı konuşuldu. Gösterilen tepkilerden biri de şöyleydi:


/


SALDIRAN KADIN GÖZALTINA ALINDI: ONLAR BANA SALDIRDI

Öte yandan saldırıyı yapan kadın Adana’da gözaltına alındı ve neden saldırdığını şöyle anlattı:

“… Benim de ailem kapalı. Sakın bunu unutmayın. Onlar bana saldırdı. Hayır, ben geçerken yolumun üzerinden onlar bana saldırdı. Bir daha bu sokaklarda gezemeyeceksiniz dedi. Yüzlerini açmaya çalışmadım. Onlar bana gel deyince, ben de gittim, beni dövmeye çalışacaklar diye elimi kaldırdım, kazayla olan bir şey. Böyle bir şey yoktur yalandır. Milleti birbirine düşürmeyin kardeş, herkesin çoluk çocuğu vardır. Sakın bunu unutmayın.” dedi.


/
/
/

/
/
/


SALDIRIYA UĞRAYAN SÜMEYYE ÖZTEKİN İSE OLAYI TWİTTER HESABINDAN ŞÖYLE ANLATTI:

/
/

/


 

Son güncelleme: 18:55 30.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı