• Turkhane Logo

Şaka yapmak isteyen tekniker hastayı öldürdü

Şişli Etfal'de şaka yapmak isterken oksijen vanalarını kapatıp bir hastanın ölümüne neden olan teknikere 17 yıl ceza verildi. Ölen hastanın yakınları tutuklama kararı çıkmamasına tepki gösterdi.

15:03 11 Nisan 2023 Salı
Şaka yapmak isteyen tekniker hastayı öldürdü
Şişli Etfal'de şaka yapmak isterken oksijen vanalarını kapatıp bir hastanın ölümüne neden olan teknikere 17 yıl ceza verildi. Ölen hastanın yakınları tutuklama kararı çıkmamasına tepki gösterdi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde arkadaşıyla kalem şakası yaparken yoğun bakım servisindeki oksijen vanalarını kapatarak bir kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan biyomedikal teknikerine 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Gazete Duvarda yer alan habere göre İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti, sanık Fatih Kye önce kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanığın eyleminin olası kast altında gerçekleştirildiğini değerlendiren, sabıkasız geçmişiyle sosyal ilişkilerini, fiilden sonraki davranışlarını ve geleceği üzerindeki etkisini dikkate alan mahkeme, sanığın cezasını 17 yıl 6 aya indirdi.
Ölen Yusuf Saninin eşi Çiğdem Sanin, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada en ufak bir hırsızlık olayında bile uzun süreli hapis cezalarının verildiğini belirterek Bu şekilde ölüme sebebiyet verilen olayda kişinin açıkta gezmesi insana adaleti sorgulatıyor. Sadece benim eşim değil, bu tarz oksijen yetersizliğinden dolayı birkaç gün sonra ölen insanlar da var. Bu kişinin bu kadar rahat bir şekilde dışarda gezmesi beni rahatsız ediyor diye konuştu.

Sanin ailesinin avukatı Haldun Atik ise sanığın 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anımsatarak, buna rağmen sanığın hala tutuklanmamasına itiraz edeceklerini belirtti.
Ölen hakkında doğal ölüm raporu tutan sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunulması için konuyu üst mahkemeye taşıyacaklarını kaydeden Atik, Tazminat davamız da var. Adalete güvencemiz tamdır. Bir kişinin basit bir kalem şakasından dolayı vefat etmesi, oksijen vanasının kesilmesi 17 yıl hapis cezasıyla sonuçlandı. Fakat biz sanığın daha da ağır ceza alması için elimizden geleni yapacağız dedi.
NE OLMUŞTU?Duruşma savcısı tarafından önceki celse açıklanan esasa ilişkin mütalaada, sanık Fatih Knin olay tarihinde Şişli Hamidiye Etfal Hastanesinde biyomedikal teknikeri olarak görev yaptığı, tanık Ekrem Knin de aynı hastanenin yoğun bakım servisinde hemşire olarak çalıştığı anlatılmıştı.
Olay günü sanık Fatih K. ile tanık Ekrem K. arasında şakalaşma olduğu, tanık Ekrem Knin Fatih Knin üst cebindeki kalemi aldığı aktarılan mütalaada, tanık Ekrem Knin kalemi vermemesi üzerine sanığın oksijen panosunun olduğu yere giderek bir şeyler yaptığı, bu işlemden sonra alarm çalmaya başladığı ifade edilmişti.
Mütalaada, tanığın sanığa, ne yaptıysa düzeltmesini söylemesi üzerine alarmın sustuğuna vurgu yapılarak, muhtemelen sanığın vanaları açmaksızın alarmı kapattığı görüşüne yer verilmişti.
Bir süre sonra tanığın maktul Yusuf Saninin tansiyonunun düştüğünü fark ederek sorumlu hemşireyi çağırdığı anlatılan mütalaada, yoğun bakımda yatan hastaların bir kısmının oksijen alamadıkları fark edilip bu hastalara seyyar oksijen tüpü bağlayarak oksijen almalarının sağlandığı ancak Saninin hayatını kaybettiği kaydedilmişti.
Mütalaada, Ekrem Knin bir süre sonra, sanığın oksijen vanalarının yanına gidip bir şeyler yaptığı aklına gelince telefonla aradığı sanık Fatih Knin yönlendirmesiyle kapalı olan oksijen vanalarını tekrar açtığı vurgulanmıştı.
Sanin’in mekanik vantilatörün oksijen vanasının kapatılması nedeniyle öldüğü anlaşılmış, sanığın olası kastla öldürme suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. 

Son güncelleme: 15:03 11.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı