• Turkhane Logo

Şahan Gökbakar sordu: Yumruk atan gence vuran kişiyi de tutukladınız mı?

18:00 02 Ocak 2024 Salı
Şahan Gökbakar sordu: Yumruk atan gence vuran kişiyi de tutukladınız mı?





Üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un, Hilafet bayrağı taşıdığı için bir kişiyi yumruklamasının ardından tutuklanması ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. 21 yaşındaki Ege Akarsoy, Filistin mitinginden dönen bir vatandaşı Hilafet çağrısı yaptığı gerekçesiyle yumrukladığı için cezaevine gönderilmişti.



Konu, komedyen Şahan Gökbakar’ın da gündemindeydi. Gökbakar, İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de eklediği konuyla ilgili paylaşımında, Ege Akarsoy’a saldıran diğer şahsın tutuklanıp tutuklanmadığını sordu. Gökbakar, “Kim olursa olsun yumruk atmak çok yanlış bir hareket. Eyvallah! Ancak bir vatandaş başka bir vatandaşa yumruk atınca tutuklanıp Silivriye atılıyor muydu bizim memlekette? Yeni bir uygulama mı bu? Yumruk atan genci tutukladınız.. Peki o gence polis önünde vuran bu siyah kazaklıyı tutukladınız mı? Varsa ters kelepçeyle onun da götürüldüğü video paylasır mısınız?” ifadelerini kullandı.



Görüntülerde Ege Akersoy’a bir şahsın tokat attığı görülüyor. Ege Akersoy, bir şahsa yumruk attığı için tutuklandı ancak kendisine tokat atan o şahısla ilgili bir işlem yapıp yapılmadığı bilinmiyor.



Tutuklamak için suçlamayı değiştirmişler



Bu arada, İstanbul’da Gazze için düzenlenen miting sırasında yaşanan yumurklama olayı sonrası Ege Akersoy’un tutuklanmasıyla ilgili kritik bir ayrıntı ortaya çıktı. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre Akersoy için önce ‘kasten yaralama’dan açılan soruşturma, olayın sosyal medyaya yansıması üzerine “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”e dönüştü. Böylece Akersoy’un tutuklanmasının yolu açıldı.



İçişleri Bakanı’nın talimatıyla mı tutuklandı?



Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, dün yaptığı paylaşımda, Ege Akersoy’un İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla tutuklandığını savunmuştu. Özdağ, “Biraz önce yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy Yıldız Teknik Üniversitesi 4.sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi imiş. Başarılı bir öğrenci olduğu için burs alıyormuş. (…) Öte yandan karakoldan gelen bilgi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın karakolu aradığı doğrultusunda. Ege Akersoy tutuklandı. Ege Akersoy’a polisin yanında saldıran ile ilgili bir takibat olduğunu duymadım. Konuyu takip edeceğim.” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 18:00 02.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı