• Turkhane Logo

Sağlık Bakanı Koca: Esnaf haklı ama Covid-19 tablosu da bildiğiniz gibi

Koronavirüs salgınında yeni kısıtlamaların bugün düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklanması bekleniyor.

13:57 12 Nisan 2021 Pazartesi
Sağlık Bakanı Koca: Esnaf haklı ama Covid-19 tablosu da bildiğiniz gibi
Koronavirüs salgınında yeni kısıtlamaların bugün düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklanması bekleniyor.



Ramazanda, esnafın işyerlerinin kapatılması ile çok kişinin geçim sıkıntısı çekeceği hatırlatılan Sağlık Bakanı Koca Biliyorum. Haklılar ama Covid- 19 tablosu da bildiğiniz gibi ürkütücü yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgında durumun giderek kötüleştiğini söyleyerek yeni kısıtlama sinyalleri verdi. Koca, Sabah yazarı Yavuz Donat’a yaptığı açıklamada ev içi bulaşın çok arttığını daha önce bir kişinin ortalama 2.6 kişiye virüs bulaştırdığını ancak bu oranın şu anda 4.7’ye kadar yükseldiğini, artışın yüzde 80 olduğunu söyledi.


‘ESNAF HAKLI AMA…’

Donat’ın “Ramazan’da, ‘İşyerleri kapatılacak’ kararı alınırsa çok kişi geçim sıkıntısı çeker. Özellikle de küçük esnaf bu konuda tedirgin” sözlerine ise Koca, “Biliyorum. Haklılar… Ama Covid- 19 tablosu da bildiğiniz gibi… Ürkütücü… Ramazan ayı ile ilgili kuralları ve olması gerekenleri Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler” yanıtını verdi.

Daha önce bulaşın bugünkü gibi yaygın olmadığını şimdi ise virüsün değişime uğradığını ve vaka sayılarının çok yoğun şekilde arttığını belirten Koca, “Kasım ve Aralık ayları pikine göre, şimdi daha kısa zamanda daha yoğun bir günlük artış tablosu ile karşı karşıyayız” dedi. Koca yarın düzenlenecek kabine toplantısında ise genel bir değerlendirme yapılacağını belirtti.

81 İLE GENELGE 

Ramazanda yeni kısıtlamalar beklenirken, İçişleri Bakanlığı bugün 81 ile gönderdiği genelge ile kalabalıkların bir araya geldiği etkinlik ve iftar çadırlarına izin verilmeyeceğini duyurdu. Ancak ek kısıtlamaların da gelmesi bekleniyor. Bunlar arasında şehirler arası seyahat kısıtlamaları, yaşa göre sokağa çıkma kısıtlamaları, kademeli mesai ve sokağa çıkma yasaklarında yeni düzenlemeler olabileceği belirtiliyor.

HÜKÜMET ‘TAM KAPANMAYA’ SOĞUK BAKIYOR

Türkiye gazetesinde bugün yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin büyük bölümü ve bazı uzmanlar vaka sayılarının düşürülmesi için ramazan boyunca ‘tam kapanmayı’ gündemde tutarken, hükümet bu öneriye soğuk bakıyor. Hükümette ‘Tam kapanmanın’ Türkiye’nin şartlarına uygun olmayacağı görüşü ön plana çıkarken, alınacak tedbirlerin “toplumsal hareketliliği en aza indirmeye yönelik” olacağı belirtiliyor.

RAMAZAN’DA KAFE VE LOKANTALAR KAPALI

Ramazan’da kafe ve lokantaların kapalı olmasının yanı sıra, hafta sonu yasaklarının devam etmesi, toplu iftarların yasaklanması ve teravih namazlarının camilerde kılınmasına izin verilmemesi toplumsal hareketliliği azaltmaya yönelik tedbirler olarak sıralanıyor. Ramazan boyunca, kamuda kademeli mesaiye geçilmesi, özel sektörün uzaktan çalışmaya teşvik edilmesi, şehirlerde kalabalık meydan ve caddelere girişlerin kontrollü yapılması, yoğunluğa neden olan park-bahçelere girişlerin sınırlandırılması gibi öneriler de tartışılıyor. İller arası seyahatlere de kısıtlama uygulanabileceği belirtiliyor.

Son güncelleme: 13:57 12.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı