• Turkhane Logo

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davası başladı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında sanıklar ilk kez hâkim karşısına çıktı.

21:01 16 Ağustos 2022 Salı
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davası başladı
Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında sanıklar ilk kez hâkim karşısına çıktı.


Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 27 Ocak 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesine ilişkin 10’u tutuklu ve 10’u tutuksuz toplam 20 sanıklı davanın ilk duruşması, Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz tüm sanıklar, Mahmutyazıcıoğlu’nun eşi sunucu Ece Erken ve ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ile taraf avukatları katıldı.


“YERE DOĞRU ATEŞ ETTİM”

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vurduğu iddia edilen tutuklu sanık Kadir Yasak, Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürme kastının olmadığını söyleyerek savunmasını şöyle yaptı:

“Olay günü çarşıda Şafak Mahmutyazıcıoğlunu gördüm. Serkan Dakman ve Seccad Yeşil yanıma geldi. Onlara ‘Şafak’ı bir göreyim’ dedim. Şafak Mahmutyazıcıoğlunun yanına gittim ve Şafak Bey sizinle bir 5 dakika görüşebilir miyiz’ dedim. ‘Arka masaya geç’ dedi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na ‘Arkamdan küfrediyormuşsun, aslı astarı var mı’ diye sordum. Şafak da ‘Söylemediysem de söylüyorum’ dedi. Seccad ile ağabeyim geldi. Sonrasında ‘Şafak Bey, söyledin mi, burası Yeşilköy, küçük yer, herkes beni tanır’ dedim. Bana ‘Kadir, benim mekanıma gelip hesap mı soruyorsun, demediysem de diyorum’ diyerek küfretti. Elini beline attı, üstüme geldi. Ben de ‘Ne oluyor’ diyerek kendimi savunma amaçlı silahımı çıkarttım. Geriye doğru çekilirken yere doğru ateş ettim.


Silah çekecek zannettim, ateş ettim. Geriye döndüm, bir el daha yere ateş ettim. Birisi bana ateş edebilir mi diye sağıma soluma baktım. Ağabeyim ‘Vuruldu, dur’ dedi. Şafak, elimdeki silahı almaya çalıştı, ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Bir el daha ateş ettim. Oradan çıktık. Silahla telefonumu fırlattım. ‘Sabah olunca avukatlara ulaşalım’ diye ağabeyimle konuştuk. Şafak’ı öldürmek istesem direkt kafasına ateş edebilirdim. Elini beline doğru atınca savunma amaçlı yere ateş ettim. Yerde bana küfrediyordu. Vurulduğunu bile anlamadım. Öldürmek için birçok fırsatım vardı, tasarlamak isteseydim gider ateş ederdim. Silahımda mermi de vardı. Yaralamak bile istemedim. Elini silahından çeksin, küfretmesin istedim. Çok alkollüydü.”

“ORTADA CİNAYET YOK. YANLIŞLIKLA ÖLDÜ”

Cinayet şüphelisi olarak aranırken Bursa’da yakalanıp tutuklanan sanık Seccad Yeşil ise mahkemedeki savunmasında şunları söyledi:

“Bize ana avrat küfretti. Nasıl bir psikolojide olabiliriz? Ortada cinayet yok. Yanlışlıkla öldü. Beni ‘katil’ diye sosyal medyada paylaşıyorlar. Ben ne yapmışım? Ben, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürmek için plan yapmadım, suçsuzum.”

Mahkemede tutuklu 10 sanıktan 9unun savunması alındı. Eksik kalan savunmalara devam edilmesi için duruşmaya yarın da devam edilecek.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında 4 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9ar aydan 12 yıl 6şar aya kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman, Fatih Okan Kodak, Burak Otçuoğlu, Uğurcan Bilge, Gökhan Karakan ve Kerem Öztürk’ün ise 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9ar aydan 10 yıl 6şar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. Diğer 9 sanık için de suçluyu kayırma suçundan değişen oranlarında hapis cezası istendi. (ANKA)

Son güncelleme: 21:01 16.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı