• Turkhane Logo

SADAT Başkanı sordu: Cumhurbaşkanı niye birden bire Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan SADAT başkanı Melih Tanrıverdi, ‘Niye 2016'dan sonra birdenbire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı?’ dedi.

12:22 19 Mayıs 2022 Perşembe
SADAT Başkanı sordu: Cumhurbaşkanı niye birden bire Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı
Gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan SADAT başkanı Melih Tanrıverdi, ‘Niye 2016'dan sonra birdenbire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı?’ dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘seçim güvenliğine’ dikkat çekmek için kapısına gittiği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. (SADAT) ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kılıçdaroğlunun çıkışı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘SADATın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda kullandığımız darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor’ diyerek tepki göstermişti. SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi Halk Tv’den gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. “Hükümet 2016dan itibaren dedi ki, Tespitleriniz çok isabetli” diyen Tanrıverdi, “Niye 2016dan sonra birdenbire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşayı başdanışmanlığa atadı?” dedi.

Kuruluş amaçlarının danışmanlık, eğitim ve donatım hizmetleri vermek olduğunu belirten Tanrıverdi, “Hizmet vermeyi kabul ettiğimiz ülkelerle ilgili talep geldiğinde Milli Savunma Bakanlığına, Dışişlerine, MİTe ve Cumhurbaşkanlığına Uygun mu? diye yazıyoruz” ifadelerini kullandı.


“Türkiyenin üniter yapısı, laiklik esasları, demokratik durumu değişsin; böyle bir hedefimiz yok” diyen Tanrıverdi’nin Saymaz ile yaptığı röportajının ilgili kısmı şöyle:

Laiklik değişsin demiyor musunuz?

Hayır, demiyoruz.

İslam ülkeleri çatışmalı coğrafyalar. Alacağınız pozisyon, misal Suriyede silahlı muhalifleri, Mısırda Müslüman Kardeşleri destekliyor olmanız, bana göre Türkiyenin çıkarına zarar verir. Bu milli güvenlik riski oluşturuyor.

Biz Türkiyenin önünü açacak projeler geliştiriyoruz. Bir dönem Türkiye terörden boğuluyordu. Bizim ürettiğimiz projelerle Türkiye istikrara kavuştu.

Hangi projelerle?

ASDER ve ASSAMın çalışmalarıyla terörle mücadele konsepti değişti 2016dan sonra.

TSKnın 5 bin yıllık geçmişi var. 10 yıllık dernek 5 bin yıllık orduya çekidüzen mi verdi? Gerçekten TSKya biçim verdiğinizi mi düşünüyorsunuz?

Biz vermedik.

Kararlarımız hayat buldu ve terör çözüldü diyorsunuz.

Yani, evet. ASDER, 2000den beri çalışıyor. Hükümet 2016dan itibaren dedi ki, Tespitleriniz çok isabetli, tespitlerinize göre düzenlemeler yapılırsa...

Bu yolla terörü durdurduğunuzu mu söylüyorsunuz?

Niye 2016dan sonra birden bire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşayı başdanışmanlığa atadı?

Hangi tavsiyeleriniz etkili oldu?

Genelkurmayın Milli Savunma Bakanlığına, jandarmanın İçişlerine bağlanması.

Bu sadece ASDERin değil, çok farklı kesimlerin de görüşüydü.

O zaman onların dillendirdiği şeylere tercüman olmuşuz

Son güncelleme: 12:22 19.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı