• Turkhane Logo

Sabah Temsilcisi sufle verdi: CHP’li belediyelere yargı eliyle operasyon mu geliyor?

İktidar ve medyası, 7 Haziran sürecinden bu yana CHP’yi PKK ile ilişkilendirme yolunda yoğun bir dezenformasyona dayalı iddialar öne sürüyor.

11:33 02 Mayıs 2019 Perşembe
Sabah Temsilcisi sufle verdi: CHP’li belediyelere yargı eliyle operasyon mu geliyor?
İktidar ve medyası, 7 Haziran sürecinden bu yana CHP’yi PKK ile ilişkilendirme yolunda yoğun bir dezenformasyona dayalı iddialar öne sürüyor.


24 Haziran seçimi ve 31 Mart 2019 seçimlerinde de HDP’nin aday çıkartmayarak muhalefetin adaylarına üstü kapalı desteğini açıklaması, büyükşehirlerin AKP’nin elinden alınmasında etkin rol oynadı.

Ancak başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar medyası, muhalefeti “terör”le ilişkilendirerek algıyı farklı noktalara çekme girişimini sürdürüyor.


Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, dikkat çeken bir kulis kaleme aldı. 

Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte siyasetin yönünü ittifakların belirleyeceğini söyleyen Sabah Temsilcisi, “CHP ile HDPyi yan yana getiren denklemin günler, haftalar, aylar geçse de izaha muhtaç yanları hâlâ ortada duruyor. Ve... Yeni yeni gün ışığına çıkan bazı bilgiler, belge ile desteklenme aşamasına geliyor” ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

“Nitekim, Kandilin Avrupadaki uzantıları ile Brükselde gerçekleşen bir görüşmeden söz ediliyor. Hatta bir adım ileri gideyim... CHP ile HDP arasında mutemet ellerden (!) çıktığı belirtilen protokolün varlığı ciddiyet kazanıyor. Aday çıkarılacak ve çıkarılmayacak merkezler, belediye meclislerindeki dağılım, belediye şirketlerinde paylaşım gibi konular bunlar... Şayet böyle bir doküman mutlak olarak deşifre edilirse 31 Mart bambaşka anlam kazanacaktır.”

Müderrisoğlu’nun bu sözleri, seçim öncesi özellikle Ankara’da Mansur Yavaş üzerinden gündeme gelen planı akıllara getiriyor.

Erdoğan, o dönem Bu zatın (Mansur Yavaş) zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda ifadesini kullanarak yargı eliyle görevden alma mesajı vermişti.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığındaki İstanbul’da da itiraz süreci devam ediyor. Yine AKP medyası, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu üzerinden “terör”le ilişkilendirme çabaları içinde haberler servis ediyor.

Sufle vermek: Sahnedeki oyunculara, izleyicilere duyurmadan unutulmuş bir sözü veya cümleyi hatırlatma. (TDK)

Son güncelleme: 11:33 02.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı