• Turkhane Logo

Saadet'ten Sivas paylaşımı, Karamollaoğlu'ndan retweet

Saadet Partisi, Sivas Katliamı'na ilişkin paylaşım yaptı, dönemin belediye başkanı olan Temel Karamollaoğlu retweet etti.

11:43 02 Temmuz 2022 Cumartesi
Saadet'ten Sivas paylaşımı, Karamollaoğlu'ndan retweet
Saadet Partisi, Sivas Katliamı'na ilişkin paylaşım yaptı, dönemin belediye başkanı olan Temel Karamollaoğlu retweet etti.


Saadet Partisi, Sivas Katliamının 29. yıldönümünü anan bir paylaşım yaptı. Partinin twitter hesabından yapılan paylaşımda, Bugün hepimizin ortak acısı #Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı! Acımızı unutmamak ve yaralarımızı kardeşlik, birlik ve beraberlikle sarmak temennisiyle hayatını kaybeden 35 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz denildi.

Bu paylaşımı dönemin Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı TemEl Karamollaoğlu retweet yaptı.
  Bugün hepimizin ortak acısı #Madımak’ta yaşanan vahşetin 29. yılı!


Acımızı unutmamak ve yaralarımızı kardeşlik, birlik ve beraberlikle sarmak temennisiyle hayatını kaybeden 35 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz. pic.twitter.com/PYzhg8dfUh — Saadet Partisi #İnsancaYaşam (@SaadetPartisi) July 2, 2022
KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Karamollaoğlu, geçen yıl Jülide Ateşin programına konuk olmuş, Utanıyor musunuz sorusuna olaydan dolayı üzüntü duyduğunu ancak sorumluluğunun bulunmadığı yanıtını vermişti.

İnsanların ölmesi için böyle bir şey yapıldığı kanaatinde değilim diyen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

Ben bunu itham olarak görürüm. Niye beni utandırsın ki? Ben bunun ne sorumlusuyum ne de bu hadiselerin önüne geçmekle mükellef bir makamdaydım. Belediye başkanıydım. Kimse valiye, emniyet müdürüne sormuyor bunu. Halbuki onların görevi meydana gelen bu hadiseleri önlemekti. Bu hadiselerin olmaması için tedbir almaktı, hiç alakası olmayan bir insan neden utanç duyacak? Bundan dolayı üzülüyor ve hayıflanıyorum neden önlemedi diye.

Ben o zaman konuşmaları takip etmemiştim ama şimdi çıkıyor. Yalvar yakar olmuşum insanlara karşı yapmayın etmeyin… Orada bir taşlama vs olmuş emniyet müdürü beni alıp götürdü. O zaman gençlere ‘yapmayın, etmeyin’ diye yalvarmama rağmen buna engel olamamışım. O zaman bütün medya bana saldırdı. İşin en üzücü tarafı sanırım Milliyet’teydi, itfaiyenin başındaki bir kişinin fotoğrafını çekti, Karamollaoğlu halkı kışkırtıyor diye yazdı. Sizde benim hiç mi fotoğrafım yoktu da bu adamın ben olmadığımı göremediniz? Bunların hepsi kasıtlı olarak Refah Partisi’ne saldırmak için bahaneydi.

Son güncelleme: 11:43 02.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı